Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι παγίδες της νηστείας! Πρόσεξε μήπως τελικά παχύνεις…

Οι παγίδες της νηστείας! Πρόσεξε μήπως τελικά παχύνεις…

Νηστεύεις. Αφαιρείς το κρέας και τα λιπαρά από τη διατροφή σου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να τρως ό, τι θέλεις και όσο θέλεις.

Μπορεί οι 40 ημέρες να σου φάνηκαν πολλές, όμως πλησιάζοντας στο Πάσχα το πήρες απόφαση: θα κάνεις νηστεία. Δεν είναι κακό να αποτοξινωθείς για λίγο από το κρέας και τα παχυντικά λιπαρά… Πρόσεξε όμως γιατί ενώ πιστεύεις ότι τώρα που αφαίρεσες το κρέας από τη διατροφή σου θα αδυνατίσεις, μπορεί να έχεις τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Βιργινία Παπαεμμανουήλ αποκαλύπτει τις παγίδες της νηστεία και σε βοηθά να εκμεταλλευτείς το διάστημα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο για να συντηρήσεις την σιλουέτα σου ή ακόμη και να χάσεις κάποια κιλά.

Επιλέγω σωστά, δεν έχω κανένα πρόβλημα: Νηστεία δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου νηστικό, ούτε φυσικά να μην παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι. Για να παίρνεις όλες τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεσαι, αλλά και να κάνεις οικονομία επίλεξε λαχανικά και φρούτα εποχής!

Λιγότερη επεξεργασία, καλύτερα αποτελέσματα: Ψωμί, δημητριακά και μια σειρά από νηστίσιμα προϊόντα με βάση το αλεύρι είναι στην πρώτη σειρά της επιλογής για νηστεία. Για να έχεις όμως το κεφάλι σου ήσυχο, προτίμησε προϊόντα ολικής άλεσης και όσον το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα. Πλούσια σε φυτικές ίνες που απομακρύνουν το λίπος και γεμάτα θρεπτικά συστατικά θα φροντίσουν καλύτερα για τη σιλουέτα σου. 

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε