Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οι πιο διάσημες πρωταπριλιάτικες φάρσες!

Το μακαρονόδεντρο! από τις πιο πετυχημένες φάρσες του BBC

Θα πίστευε κανείς πρωταπριλιάτικα ότι μπορείς να φυτέψεις ένα μακαρονόδεντρο; Αν το λέει το έγκριτο BBC ναι ..θα το πίστευαν όλοι!

Την πρωταπριλιά, ο Τόμας Έντισον μπορεί να φτιάξει μια μηχανή που μετατρέπει το νερό σε κρασί,  οι Αρειανοί να κατέβουν με απειλητικές διαθέσεις στη γη και η Τζούλια να κλειστεί σε μοναστήρι!

Οι εκδοχές για το πότε και από ποιούς ξεκίνησε το έθιμο είναι πολλές. Κάποιοι λένε ότι ξεκίνησε από τη Γαλλία του 16ου αιώνα, όταν η πρωτοχρονιά των Γάλλων ήταν η πρωταπριλιά.

Στην Ελλάδα το έθιμο πήρε τη δική του μορφή.Ο λαός πιστεύει ότι αυτός που θα κάνει φάρσες και θα καταφέρει να ξεγελάσει τον άλλο  θα έχει τύχη με το μέρος του όλη τη χρονιά!

Από τις πιο πετυχημένες και καλοστημένες φάρσες όλων των εποχών ήταν την πρωταπριλιά του 1975 όταν το BBC μετέδωσε ότι Ελβετοί αγρότες φυτεύουν μακαρόνια και έχουν περίφημες φυτείες από …μακαρονόδεντρα! Χιλιάδες άνθρωποι τηλεφώνησαν στο BBC, θέλοντας να μάθουν πως θα φυτέψουν και αυτοί  μερικά από αυτά τα τέλεια μακαρονόδεντρα στον κήπο του σπιτιού τους.

Η αγρότισσα μαζεύει τα μακαρόνια που φύτρωσαν!

Η πιο ιστορική φάρσα που έγινε ποτέ δεν συνέβη πρωταπριλιά αλλά στις  30 Οκτωβρίου του 1938. Ο Όρσον Ουέλς  προκάλεσε τον τρόμο σε όλη την Αμερική, όταν διέκοψε την εκπομπή του στο ραδιόφωνο για να μεταδώσει την εξής είδηση:”Εισβολείς από τον Άρη προσγειώθηκαν στο Νew Jersey”.

Κjell Stennson Σουηδία: Το 1968 στη Σουηδία δεν υπήρχε έγχρωμη τηλεόραση κι αυτός ήταν ο καημός πολλών τηλεθεατών. Βγήκε λοιπόν ο Kjell που ήταν ο τεχνικός του καναλιού στο δελτίο ειδήσεων και είπε “ μπορείτε να μετατέψετε την οθόνη σας σε έγχρωμη αρκεί να τοποθετήσετε σε αυτήν μια κάλτσα από νάυλον” Δεν αρκέστηκε μόνο στα λόγια αλλά έκανε και αναπαράσταση για το πως να βάλουν την κάλτσα στην τηλεόραση.

Το 1994 το Computing magazine έγραψε ότι το FBI θα συλλαμβάνει όσους σερφάρουν στο διαδίκτυο μεθυσμένοι! Κι όμως το πίστεψαν!

Αν θέλετε να μάθετε  περισσότερα για τις καλύτερες πρωταπριλιάτικες φάρσες όλων των εποχών κάντε κλικ στο www.museumofhoaxes.com/hoax/aprilfool/index

 
Το NewsIt για να τηρήσει το έθιμο έκλεισε στο μοναστήρι την Τζούλια Αλεξανδράτου. Καλή Πρωταπριλιά, καλό μήνα και του χρόνου!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε