Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ονειρεμένη βασιλόπιτα από τη Μαρία Λόη!

Ονειρεμένη βασιλόπιτα από τη Μαρία Λόη!

Η αγαπημένη μας από την τηλεόραση Μαρία Λόη, αποκαλύπτει στο NewsIt  τα μυστικά της για την πιο νόστιμη βασιλόπιτα!

Φέτος, επιλέξτε να φτιάξετε μόνοι σας τη βασιλόπιτα! Η Μαρία Λόη θα σας βοηθήσει να καταπλήξετε τους πάντες!
Βασιλόπιτα με ζύμη τσουρεκιού

Τι χρειαζόμαστε:

1200 γρ. αλεύρι σκληρό
400 γρ. μαργαρίνη
320 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αβγά
250 γρ. γάλα
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
10 γρ. μαχλέπι, σκόνη
5 γρ. μαστίχα, σκόνη
5 γρ. αλάτι
2 βανίλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Για το προζύμι:

250 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. μαγιά νωπή
50 γρ. νερό χλιαρό
Για το γαρνίρισμα:

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 νόμισμα
1 λαδόκολλα
1 αβγό για το άλειμμα
λάδι ελιάς για το άλειμμα
Τι κάνουμε:

Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το προζύμι και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει.
Σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά βάζουμε 250 γρ. από τη μαργαρίνη, την ζάχαρη, τα αβγά, το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, τη μαστίχα, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε συνεχώς με αναδευτήρι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει το μείγμα χλιαρό.
Προσαρμόζουμε στο μίξερ το εξάρτημα του γάντζου. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το προζύμι, το περιεχόμενο της κατσαρόλα και τα χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη, λιωμένη και χτυπάμε, μέχρι να αποκτήσει η ζύμη ελαστικότητα και να ξεκολάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε, να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ζυμώνουμε ελαφρά, την βάζουμε πάλι στο μπολ, σε ζεστό μέρος και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά.
Πλάθουμε τη ζύμη δίνοντας της στρογγυλό σχήμα, τη σκεπάζουμε με βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη σε στρογγυλή φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα και την πιέζουμε ελαφρά με τις παλάμες μας, ώστε να απλωθεί σε όλη τη φόρμα ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C.
Αλείφουμε τη βασιλόπιτα με το αβγό χτυπημένο ελαφρά με 2 κουταλιές νερό, πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, πριν ξεφορμάρουμε.
Ξεφορμάρουμε τη βασιλόπιτα, κάνουμε μία σχισμή στο κάτω μέρος της με μαχαίρι και βάζουμε εκεί το νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να δέσουν σε σαντιγύ. Τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε το έτος στην επιφάνειά της.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε