Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οργασμός: Τι είναι τελικά;

Οργασμός: Τι είναι τελικά;
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 28.08.2012 | 14:45

tlife

Ίσως, το μοναδικό κεφάλαιο του σεξ που έχει απασχολήσει τόσο πολύ: ο γυναικείος οργασμός!

Ίσως, το μοναδικό κεφάλαιο του σεξ που έχει απασχολήσει τόσο πολύ: ο γυναικείος οργασμός!

Άπειρες συζητήσεις, αμέτρητα σχόλια. Μύθοι, αλήθειες, ψέματα, ιστορίες, φαντασίες, ερωτηματικά... Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα εξηγεί τελικά τι είναι ο γυναικείος οργασμός που τόσο πολύ μας έχει απασχολήσει όλους. Άντρες και γυναίκες...

-Ο οργασμός αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας, καθώς εκφράζει το αίσθημα της απόλυτης ηδονής και  ικανοποίησης τόσο σε βιολογικό-σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο που  βιώνει η γυναίκα είτε μέσω της  σεξουαλικής επαφής, είτε μόνη της  μέσω του αυνανισμού.

-Ο οργασμός, ως μηχανισμός στη γυναίκα δεν είναι απόλυτα γνωστός. Φαίνεται να ξεκινάει από το οργασμικό οροπέδιο (πλατό), που είναι η συνέχεια της σεξουαλικής διέγερσης στη γυναίκα, προκειμένου να επέλθει η ολοκλήρωση της εφύγρανσης του κόλπου -η τάση της διόγκωσης των έξω γεννητικών οργάνων και κυρίως του αιδοίου.

-Από πολλές γυναίκες περιγράφεται ως εκείνη η στιγμή όπου βιώνουν έντονη κολπική εφύγρανση, αύξηση των καρδιακών παλμών, συσπάσεις της μήτρας και μούδιασμα ή γλύκα στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων.

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

ΜΟΔΑ | ΟΜΟΡΦΙΑ | ΝΕΑ | FITNESS | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΣΧΕΣΕΙΣ

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο