Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Όσα δεν γνωρίζουμε για τον Master Chef Γιάννη Λουκάκο!

Ο γοητευτικός κριτής του Master Chef και όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για εκείνον…

Έκλεψε από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις με τη συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του Master Chef. Ο γοητευτικός κριτής κέρδισε το θαυμασμό εκατοντάδων γυναικών που εκφράζουν τα κολακευτικά τους σχόλια, στέλνοντας e mail και γράμματα στην εταιρία παραγωγής του ή αφήνοντας τα μηνύματα τους στη σελίδα του παιχνιδιού.

Τι δεν γνωρίζουμε όμως για το γοητευτικό μάγειρα;

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στην Αμερική το Νοέμβριο του 1973 από Έλληνες μετανάστες, που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα δύο χρόνια μετά.

Ο Γιάννης μεγάλωσε ακούγοντας τις αφηγήσεις του πατέρα του για τα εστιατόρια του. ‘Δεν ξέρω αν ήταν αυτό που ως ‘εφηβο με έκανε να θέλω να μαγειρεύω ή κάποια άλλη παρέμβαση έπαιξε το ρόλο της, αλλά η γοητεία δεν έφυγε ποτέ από το πίσω μέρος του μυαλού μου”, δηλώνει ο ίδιος.  Η πρώτη του μαγειρική απόπειρα -να αντιγράψει τη μηλόπιτα της μητέρας του σε ηλικία 15 χρόνων- κερδίζει τα καλύτερα σχόλια κι ένας μικρός.. σεφ ξεκινάει να κάνει όνειρα. 

Σε ηλικία 18 χρόνων ωστόσο, επιστρέφει στην Αμερική με σκοπό να σπουδάσει Μηχανολογία στο Pennsylvania State University. Στη διάρκεια των σπουδών του εργάζεται σε διάφορα εστιατόρια, κυρίως για το χαρτζιλίκι του. Εκεί όμως συνειδητοποιεί ότι η μαγειρική δεν είναι απλώς ένα χόμπι αλλά η μεγάλη του αγάπη. Έτσι εγκαταλείπει τη Μηχανολογία. Στη σχολή μαγειρικής που αποφασίζει να φοιτήσει, το Culinary Institute of America θα γνωρίσει τον έτερο κριτή του Master Chef και τότε συμφοιτητή του Δημήτρη Σκαρμούτσο!

 
Αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του στη γαστρονομία, εργάζεται στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων στο Φοίνιξ της Αριζόνα αλλά και στο Μανχάταν.

Πριν 10 χρόνια αποφασίζει να επιστρέψει στην Ελλάδα, ωστόσο συνεχίζει να ταξιδεύει και να γνωρίζει καλύτερα τις ευρωπαϊκές κουζίνες και να εμπνέεται από αυτές.

Αγαπημένη κουζίνα δεν έχει αφού όπως έχει πει απολαμβάνει οτιδήποτε καλομαγειρεμένο που ικανοποιεί την διάθεση του τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το ίδιο ισχύει και για τις σπεσιαλιτέ ‘Όταν παντρεύεις την ψυχή και την αγάπη, με την σωστή τεχνική κατάρτιση και ωριμότητα σκέψης το κάθε φαγητό που φτιάχνεις οφείλει να είναι σπεσιαλιτέ”, λέει.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε