Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Όσο υπάρχουν άνθρωποι! Με την βοήθεια του ομίλου Υγεία βρήκαν δουλειά τα αδέλφια που γνωρίσαμε στο ΜΙΛΑ και έτρωγαν στα συσσίτια

Όσο υπάρχουν άνθρωποι! Με την βοήθεια του ομίλου Υγεία βρήκαν δουλειά τα αδέλφια που γνωρίσαμε στο ΜΙΛΑ και έτρωγαν στα συσσίτια

Νέα αρχή, νέα δουλειά και νέα ελπίδα

Η Πόπη και ο Παναγιώτης είναι τα δύο παιδιά που είδαμε στο Μίλα της Δευτέρας να μιλούν για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους αναγκάζουν να ζουν από τα συσσίτια του δήμου. “Είχαμε δουλειά, σπίτι και μια αξιοπρεπή ζωή και καταλήξαμε να τρώμε από τα συσσίτια”, περιέγραψαν στην Τατιάνα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια όταν η 27χρονη Πόπη έχασε ξαφνικά τη δουλειά της. Ο 21χρονος αδερφός της Παναγιώτης παρόλο που είχε βρει μια δουλειά αναγκάστηκε να την αφήσει για να εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία. Στο σπίτι που έμεναν τους έκαναν έξωση γιατί δεν είχαν να πληρώσουν…

Η μητέρα τους δουλεύει σε συνεργείο καθαρισμού, δύο φορές την εβδομάδα και παίρνει 100 ευρώ το μήνα. Ένα ποσό που είναι αδύνατο να συντηρήσει την οικογένεια και έτσι τα δύο παιδιά ζουν από τα συσσίτια του δήμου. Ποτέ δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα έπρεπε να επιβιώσουν με αυτό τον τρόπο.

Η εκπομπή έσκυψε με στοργή στο πρόβλημα των δύο παιδιών, όπως ακριβώς είχε κάνει και στην περίπτωση του Δημήτρη που έμενε με τους γονείς του για παραπάνω από ένα χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας. Η εμφάνιση του Δημήτρη Πρίφτη στην εκπομπή συγκίνησε τον απλό κόσμο, επιχειρηματίες και φορείς. Η Αννίτα Ναθαναήλ του πρόσφερε δουλειά στο κατάστημα που διατηρεί στη Γλυφάδα που ασχολείται με επισκευές υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Με την βοήθεια του Μίλα ο Δημήτρης έκανε νέα αρχή, βρήκε σπίτι, δουλειά και νέα ελπίδα. Αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας έδωσε και στην Πόπη και τον Παναγιώτη λέγοντάς τους πως αφού άντεξαν μέχρι τώρα, θα τα καταφέρουν! Κι έτσι έγινε…

To ίδιο συνέβη και με την Πόπη και τον Παναγιώτη που με το τελείωμα της εκπομπής ανέβηκαν στα γραφεία του “Μίλα” και μίλησαν απευθείας μετην  υπεύθυνη επικοινωνίας του ομίλου Υγεία, κα Κατερίνα Σκουτέλα. Η ίδια επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της εκπομπής και μετέφερε την ευαισθησία και την διάθεση του ομίλου Υγεία, να προσφέρει δουλειά και ένα νέο ξεκίνημα ζωής σε αυτά τα δύο αδέρφια.

Τα δύο αδέρφια μίλησαν στο TLIFE για τη νέα αρχή τους, αφού και οι δύο έχουν βρει δουλειά μετά την προβολή της εκπομπής.

Ο Παναγιώτης υπέγραψε την πρόσληψή του στο νοσοκομείο Υγεία και χαμογελά ξανά. Στο TLIFE περιγράφει: “Την επόμενη ημέρα ακριβώς μετά από την εκπομπή, πήγα στο νοσοκομείο, μίλησα με τους υπεύθυνους, υπέγραψα και την πρόληψή μου και τώρα είμαι στο τρέξιμο να βγάλω και τα υπόλοιπα χαρτιά ώστε να ξεκινήσω 1η Φεβρουαρίου δουλειά! Θα ανήκω στο βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου και είμαι πολύ χαρούμενος! Ακόμη δεν έχω συζητήσει για τον μισθό μου…

Την ώρα που τέλειωσε η εκπομπή, πήραν από το νοσοκομείο, μιλήσαμε και η εξέλιξη ήταν πολύ καλή. Σήμερα εξαργυρώσαμε και το ένα ποσό της επιταγής στο super market και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος! Ψωνίσαμε αρκετά πράγματα… Είναι κάτι που είχαμε να το κάνουμε πολλά χρόνια. Οπότε βλέπω ότι σιγά σιγά, η ζωή μου έρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα! Εννοείται ότι για όλα αυτά ευθύνονται η κυρία Στεφανίσου και οι δημοσιογράφοι της εκπομπής και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας! Αν δεν ήταν εκείνοι τίποτα δεν θα είχε γίνει.”

Στο TLIFE μίλησε και η αδερφή του Παναγιώτη, Πόπη: “Εγώ βρήκα δουλειά στο συνεργείο καθαρισμού του νοσοκομείου Λητώ! Ακόμη δεν έχω τελειώσει με τα διαδικαστικά.. Μου έδωσαν το χαρτί πρόσληψης για να το υπογράψω! Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά!

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη! Καταρχάς έχει ανέβει η ψυχολογία μου, είναι τελείως διαφορετική… Αρχίζω και βλέπω εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Από εκεί και πέρα θα δείξει πώς θα πάει η κατάσταση. Είναι στο χέρι μου και είμαι αισιόδοξη! Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για το ενδιαφέρον!”

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε