Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ψάχνουν για σύντροφο στο internet!

Ψάχνουν για σύντροφο στο internet!

Σύμφωνα με μία έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τουλάχιστον το 1/3 των χρηστών του διαδικτύου έχει επισκεφτεί ή επισκέπτεται συστηματικά, online υπηρεσίες γνωριμιών.

Στην έρευνα αυτή οι ειδικοί μελέτησαν τη συμπεριφορά 12.000 ζευγαριών από 18 χώρες, τα οποία είχαν συχνή πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσα στο διάστημα 1997-2009.

Απ’ οτι φαίνεται από τα στοιχεία, άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40-69 σε ποσοστό 36% αποκάλυψαν ότι είχαν επισκεφτεί υπηρεσίες γνωριμιών και είχαν βρει το άλλο τους μισό με τη βοήθεια του Διαδικτύου αποδεικνύοντας έτσι οτι η χρήση της νέας τεχνολογίας δεν είναι μόνο για τις νέες γενιές.

Σε αντίθεση οι συμμετέχοντες στην έρευνα ηλικίας 18-40 ετών δήλωσαν ότι γνώρισαν το σύντροφό τους μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης σε ποσοστό μόλις 23%.

Ενώ ένα ποσοστό κοντά στο 10% των ερωτηθέντων, που ξεκίνησαν τη σχέση τους πριν το 2000 ανέφεραν ότι γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου πράγμα που μας δείχνει ότι ο συγκεκριμένος τρόπος γνωριμίας δεν ήταν πολύ διαδεδομένος εκείνη την εποχή σε αντίθεση με πέντε χρόνια αργότερα που το ποσοστό άρχισε να αυξάνεται πηγαίνοντας  κοντά στο 21%, παρά την μεγάλη πτώση που είχαν τα chat rooms.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της μελέτης, Dr Bernie Hogan, το να βρει κανείς το ταίρι του από το Ίντερνετ πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν κάτι πρωτόγνωρο και πλέον η μελέτη αυτή δείχνει οτι το διαδίκτυο έχει γίνει ένας πολύ συνηθισμένος τρόπος, για την εύρεση ενός συντρόφου, ειδικά στις ηλικίες 40-70 ετών.

Τέλος η μελέτη έδειξε ακόμη ότι όσοι γνωρίζουν κάποιον που έχει βρει το ταίρι με τη βοήθεια του internet έχει περισσότερες πιθανότητες να το δοκιμάσει και αυτός.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε