Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παλτό! Ποιο είναι το σωστό για τον σωματότυπό σου; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν βγεις για ψώνια…

Παλτό! Μια επένδυση για τον Χειμώνα! Δες τι πρέπει να προσέξεις, ποια παλτό είναι διαχρονικά αλλά και ποιο το στιλ ανάλογα με τον σωματότυπό σου.

Η αγορά παλτό είναι μια πολύ σημαντική κίνηση για την γκαρνταρόμπα σου. Είναι απαραίτητη και όσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερο εκτιμάς την αξία του!  Όπως κάθε σημαντική απόφαση λοιπόν, οφείλεις να δίνεις τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να κάνεις μια σωστή και ολοκληρωμένη έρευνα για να αγοράσεις το καταλληλότερο παλτό για εσένα. Γιατί όπως και να ‘χει είναι μια αγορά που θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω από τις άλλες.

Το ξέρω πως ίσως να θέλεις να κάνεις εντύπωση με το παλτό σου.  Ίσως το στιλ σου να είναι πιο casual, πιο αθλητικό, πιο νεανικό, πιο vamp, πιο smart ή ακόμα και πιο ροκ. Μπορεί να σου αρέσει να φοράς ζωηρά χρώματα, να είσαι fan της παγιέτας κι άλλων πολλών περίπλοκων trends αλλά όταν φτάνει η στιγμή να σκεφτείς το παλτό όλα αυτά πρέπει να τα βάλεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου και να σκεφτείς προς μία και μοναδική οδό, τη διαχρονικότητα. Στην αγορά του παλτό δεν παίζει ρόλο λοιπόν το στιλ σου αφού είναι ίσως το μοναδικό κομμάτι που το φορούν όλοι οι άνθρωποι σε όλες τις ηλικές ανεξαρτήτως στιλ.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει ένα παλτό να είναι διαχρονικό;
Η κλασική γραμμή του. Το κόψιμο του παλτό σου αλλά και το χρώμα του καλό είναι να επιλέξεις να βρίσκονται στην κλασική χρωματική παλέτα όπως μαύρο, μπεζ, γκρι, καφέ.  Τα κλασικά χρώματα και σχέδια στα ρούχα δημιουργούν αυτόματα ένα πιο διαχρονικό στιλ που το κάνει να είναι επένδυση.

Το παλτό είναι επένδυση και είναι κάτι που πρέπει να διαθέσεις ένα καλό χρηματικό ποσό αφού σκέψου πως όσο πιο καλή είναι η ύφανσή του τόσο περισσότερα χρόνια θα σε βγάζει ασπροπρόσωπη και θα ζεσταίνει στις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα. Και λέγοντας “μέρες και νύχτες” θέλω να προχωρήσω τη σκέψη σου διευκρινίζοντας πως το παλτό σου πρέπει να μπορεί να φορεθεί και το πρωί αλλά και το βράδυ σε μία έξοδό σου. 

Όλα αυτά σε περίπτωση που το μπάτζετ σου επιτρέπει την αγορά ενός παλτό. Διαφορετικά, μπορείς να αγοράσεις τα πάντα, ε;

Και σε τι χρώμα πρέπει να βρίσκεται το παλτό μου για να είναι διαχρονικό;

Celine, Gucci, Max Mara

Δες περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε