Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παράταση με προειδοποίηση για την επαναγορά ομολόγων

Παράταση με προειδοποίηση για την επαναγορά ομολόγων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.12.2012 | 10:10
Πρώτη δημοσίευση: 10.12.2012 | 09:54

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανακοίνωσε παράταση στην περίοδο αποδοχής της πρότασης του ελληνικού δημοσίου για επαναγορά ομολόγων με την οποία προειδοποιεί τους επενδυτές πως δεν θα ''ξαναβρούν'' τέτοιες τιμές.

Ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε την παράταση έως τις 02:00 της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου με ταυτόχρονη προειδοποίηση προς τους επενδυτές ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει άλλη προσφορά σε αυτές τις τιμές.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ δήλωσε: "Απφασίσαμε να παρατείνουμε την περίοδο αποδοχής της πρότασης επαναγοράς έως τις 11 Δεκεμβρίου. Οι κάτοχοι ομολόγν που δεν έχον υποβάλλει προσφορές μέχρι στιγμής μπορούν ακόμη να αξιοποιήσουν την ευκαιρία ρευστότητας που παρέχει η πρόσκληση.

Οι επενδυτές θα πρέπει να θυμούνται ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα αποδεχτεί όλα τα ομόλογα που έχουν προσφερθεί, θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τους πιστωτές του επίσημου τομέα, εξετάζοντας περαιτέρω βήματα για να τεθεί το χρέος σε διατηρήσιμη οδό. Τα μελλοντικά μέτρα ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν ευκαιρία εξόδου από τις επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα, στα επίπεδα που προσφέρονται στην επαναγορά".

Από έγκυρες πηγές προκύπτει πως οι προσφορές δεν έφτασαν στο ποσό στόχο των 30 δις ευρώ, αλλά στα 26 με 28 δις ευρώ, και πως την διαφορά πιθανότατα θα την καλύψουν οι ελληνικές τράπεζες.

Διαβάστε επίσης :
   Διαδώστε αυτό το άρθρο