Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέθανε ο διάσημος Άρθουρ Πεν

Ο Αρθουρ Πεν έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία πρώτα στην τηλεόραση ενώ πέρασε στη μεγάλη οθόνη το 1958.

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Αρθουρ Πεν διάσημος ανά τον κόσμο κυρίως για την θρυλική ταινία “Μπόνι και Κλάιντ” (1967) πέθανε σήμερα τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 88 χρόνων, ανακοινώθηκε από τους δικούς του.

“Ο Αρθουρ Πεν πέθανε τα ξημερώματα στη Νέα Υόρκη”, δήλωσε χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες ο Ιβαν Μπελ οικονομικός σύμβουλος και στενός φίλος του μεγάλου σκηνοθέτη.

“Ο Αρθουρ Πεν έφερε την ευαισθησία του ευρωπαϊκού σινεμά στην 7η Τέχνη των ΗΠΑ”, εκτιμά σε άρθρο του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ο σκηνοθέτης Πολ Σρέιντερ.

“Άνοιξε το δρόμο στη γενιά των σκηνοθετών” όπως στον Μάρτιν Σκορτσέζε και τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, προσθέτει ο σκηνοθέτης Πολ Σρέιντερ που έχει σκηνοθετήσει την επίσης διάσημη ταινία “Ο ταξιτζής”.

Αδελφός του πολύ καλού φωτογράφου Ιρβινγκ Πεν και ηθοποιός του θεάτρου στα νιάτα του, ο Αρθουρ Πεν έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνοθεσία πρώτα στην τηλεόραση ενώ πέρασε στη μεγάλη οθόνη το 1958 σκηνοθετώντας τον Πολ Νιούμαν στην ταινία “Ο αριστερόχειρας” που στην Ελλάδα προβλήθηκε με τον τίτλο: “Ο δραπέτης των επτά πολιτειών”.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε