Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πέθανε ο “πατέρας του punk” Μάλκολμ Μακλάρεν

Πέθανε ο “πατέρας του punk” Μάλκολμ Μακλάρεν

Είχε αποκτήσει ένα γιο, τον Τζόζεφ, από την πρώην σύντροφό του, τη γνωστή σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ.

Ο “πατέρας του πανκ”, ο πρώην μάνατζερ του βρετανικού συγκροτήματος Sex Pistols, Μάλκολμ Μακλάρεν, πέθανε2 σήμερα μετά από σύντομή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 64 ετών, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του, Λες Μολόι.

“Πήγαινε καλά” αλλά η υγεία του επιδεινώθηκε ξαφνικά, είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η οικογένεια του Μακλάρεν “κατέρρευσε” με την είδηση του θανάτου του.

Σύμφωνα με την τελευταία σύντροφό του, Γιανγκ Κιμ, ο 64χρονος μάνατζερ πέθανε σε νοσοκομείο της Ελβετίας όπου νοσηλευόταν αφού είχε διαγνωστεί ότι έπασχε από μεσοθηλίωμα, ένα σπάνιο τύπο καρκίνου.

Ο Μάλκολμ Μακλάρεν γεννήθηκε το 1946 στο Λονδίνο και θεωρείται από πολλούς ως ο “πατέρας” του πανκ αφού ήταν από τους πρώτους που αναγνώρισαν και προώθησαν το νέο μουσικό είδος μανατζάροντας συγκροτήματα όπως αυτά των Sex Pistols και των New York Dolls. Ηχογράφησε επίσης και δικούς του δίσκους, όπως τον επιτυχημένο Double Dutch το 1983. Πριν από μερικά χρόνια κατέβηκε στις εκλογές διεκδικώντας το δήμο του Λονδίνου, όμως τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε