Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέθανε ο σοφότερος άνθρωπος του κόσμου, Kim Peek!

Πέθανε ο σοφότερος άνθρωπος του κόσμου, Kim Peek!

Σε νοσοκομείο του Σολτ Λέικ άφησε την τελευταία του πνοή ο άνδρας που ενέπνευσε τον χαρακτήρα του Ρέιμοντ Μπάμπιτ στη ταινία “Rain Man”!

Ο Κιμ Πικ, ο οποίος έγινε διάσημος για την ασύγκριτη φωτογραφική του μνήμη υπέφερε τις τελευταίες εβδομάδες από λοιμώξεις του αναπνευστικού. Το Σάββατο και στην ηλικία των 58 πέθανε από καρδιακή προσβολή.
 
Μια ανωμαλία στη διάρκεια της γέννησής του, ήταν η αιτία για μια εγκεφαλική βλάβη, που θα τον έκανε ξεχωριστό για το υπόλοιπο της ζωής του! 

Μπορεί να μην μπορούσε να κάνει απλά πράγματα όπως το να ντυθεί μόνος του ή να φάει, θυμόταν όμως λεπτομερειακά το 99% του περιεχομένου των 9.000 βιβλίων, που διάβασε στη ζωή του μέχρι τώρα. 

Στη μεγάλη οθόνη τον Κιμ Πικ ενσάρκωσε ο Ντάστιν Χόφμαν με την ταινία “Ο άνθρωπος της βροχής” να κυκλοφορεί το 1988 και να αποσπά 4 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ καλύτερου ανδρικού ρόλου.

Για πρώτη φορά επιστήμονες της NASA αναλαμβάνουν να εντρυφήσουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο με τη βοήθεια εξοπλισμού, που χρησιμοποιούταν μέχρι τώρα για την μελέτη των επιδράσεων διαστημικών ταξιδιών στους αστροναύτες.

Ο άνθρωπος φαινόμενο μπορούσε να μάθει το περιεχόμενο μιας σελίδας σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα . Επίσης ο Peek μπορούσε να διαβάσει μέχρι και οκτώ βιβλία την ημέρα και είχε τη δυνατότητα να διαβάσει ταυτόχρονα μια σελίδα με το κάθε μάτι. 

Το τρέιλερ της ταινίας “Rain Man”

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε