Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πήγαμε στο γιατρό και μας έδωσε όλα τα απαραίτητα tips για να μην αρρωστήσεις...

Πήγαμε στο γιατρό και μας έδωσε όλα τα απαραίτητα tips για να μην αρρωστήσεις...
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 09.01.2013 | 17:57

tlife

Ο Διευθυντής παθολογίας στο ιατρικό κέντρο Αθηνών Σωτήρης Αδαμίδης σου δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να είναι μόνο οι νιφάδες χιονιού κι όχι τα αντιπυρετικά οι αναμνήσεις αυτού του χειμώνα.

Όσο κι αν τρελαίνεσαι για το χιόνι που πέφτει - ακόμα κι αν δεν το έστρωσε - πάντα έχεις μια ανησυχία όταν κάνει πολύ κρύο. Μην αρπάξεις κανένα κρύωμα και σε ρίξει στο κρεβάτι. Τι είναι αυτό που μπορείς να κάνεις για να τα βάλεις με τους 200 ιούς (ναι, ναι τόσοι βρίσκονται εκεί έξω και περιμένουν να σε... "κολλήσουν") και να βγεις δυνατή και υγιής τις κρύες μέρες που έρχονται; Συμβουλές για να μην σε αγγίζουν τα μικρόβια και έξυπνα tips για "κακές συνήθειες" που υποσκάπτουν την υγεία σου.

Πρώτα και κύρια λοιπόν ψυχραιμία! Ο Διευθυντής παθολογίας στο ιατρικό  κέντρο Αθηνών Σωτήρης Αδαμίδης σου δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να είναι μόνο οι νιφάδες χιονιού κι όχι τα αντιπυρετικά οι αναμνήσεις αυτού του χειμώνα.

COLD STRESS! WHAT?
Θυμάσαι πως αντέδρασες όταν βγήκες από το ζεστό σπιτάκι σου εκεί έξω; ΣΟΚ! That's cold stress dear! Το πρώτο λάθος που κάνεις είναι να μπαίνεις και να βγαίνεις από έναν πολύ ζεστό χώρο στο "πολικό" κρύο! Ο οργανισμός προσασμόζεται σταδιακά στις συνθήκες του ψύχους. "Υπάρχει αυτό που αποκαλούμε cold stress, δηλαδή αυτό που εισπράττει κανείς όταν εκτίθεται απότομα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει πολύ πιο εύκολα σε ένα κρυολόγημα αυτές τις ημέρες" αναφέρει ο κ. Αδαμίδης.

Heating Tip
: Η προσαρμογή θα είναι πολύ πιο εύκολη αν στο σπίτι δεν έχει τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Δηλαδή πάνω από τους 20οC δεν είναι παραίτητο να χρησιμοποιούμε τα καλοριφέρ ή τα air condition. 20oC το πολύ 22oC βαθμοί Κελσίου είναι υπέρ αρκετοί.

Μάθε περισσότερα στο TLIFE


ΜΟΔΑ | ΟΜΟΡΦΙΑ | ΝΕΑ | FITNESS | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΣΧΕΣΕΙΣ

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο