Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ποιοι σταρ έχουν περάσει από τα κέντρα αποτοξίνωσης;

Τελικά τα κέντρα αποτοξίνωσης είναι υποχρεωτική στάση για κάθε σταρ του Hollywood;

Μεγάλοι σταρ που δεν κατάφεραν να γλιτώσουν από τα δίχτυα των καταχρήσεων. Εθισμένοι στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά πέρασαν αρκετές μέρες της ζωής τους σε πολυτελή κέντρα αποτοξίνωσης, ενώ παράλληλα κοσμούσαν τα εξώφυλλα περιοδικών εκτοξεύοντας με το δράμα τους τις πωλήσεις στα ύψη.

Είναι το τίμημα της παγκόσμιας δόξας ή αδυναμία χαρακτήρα; Είναι οι μεγάλες απαιτήσεις και η ανασφάλεια που τους καταστρέφει ή κάτι δεν πάει καλά με την προσωπικότητά τους;

H Lindsay Lohan ξεκίνησε πρώτα την καριέρα της και μετά το αλκοόλ! Tο modeling την κέρδισε στα 3, πήρε τον πρώτο της ρόλο στα 10 και υπέγραψε για τη δισκογραφικό της ντεμπούτο στα 18… Ως παιδί θαύμα και γυναίκα χάρμα δεν κατάφερε να μείνει για πολύ καιρό νηφάλια! Το δυστυχές γεγονός είναι ότι ο εθισμός της δεν μας επέτρεψε να αντιληφθούμε το ταλέντο της το οποίο κρύβεται και εμφανίζεται κατά βούληση! Η Lilo έπινε και κάπνιζε, απέκτησε τη φήμη του party girl, έγινε κολλητή με την Paris Hilton, τράκαρε (πολλάκις) και η μέρα που πέρασε τα σκαλιά του δικαστηρίου δεν άργησε να έρθει!

Για μήνες φορούσε το ειδικό βραχιολάκι που ανιχνεύει το αλκοόλ στο αίμα ανεπιτυχώς! Ανεπιτυχώς τόσο γιατί δεν κατάφερε να μείνει μακριά από το αλκοόλ όσο και γιατί ποτέ δεν το συνδύασε σωστά με το outfit της. Τελικά μετά από μια σειρά τροχαίων και άλλων παραβάσεων και παραβιάσεων δικάστηκε σε 90 μέρες φυλάκισης! Φυσικά για τους σταρ ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα! Όπως στους γάμους του Holywood έτσι και στις φυλακές οι 3 μήνες έγιναν λίγες εβδομάδες και σε λίγο καιρό ήταν πάλι στους δρόμους του Los Angeles!

Η Amy Winehouse ποτέ δεν μας έπεισε ότι είναι νηφάλια! Ο στίχος «They tried to make me go to rehab, I said no, no no» της
χάρισε βραβεία, λεφτά και παγκόσμια μουσική περιοδεία! Μέχρι να πεις το “Yes, yes yes” το μικρό της πρόσωπο με τα μεγάλα μάτια και τα τεράστια μαλλιά φιγουράρισαν σε όλα τα tabloids και ξαφνικά κάποια μέρα αφότου είχε συλληφθεί στη Νορβηγία για κατοχή ναρκωτικών και είχε φωτογραφηθεί να καπνίζει κρακ αποφάσισε να πάει για αποτοξίνωση! Όπως μάθαμε αργότερα ήταν μεθυσμένη για τρεις μέρες συνεχόμενα ενώ εκτός από το αλκοόλ είχε πρόβλημα με κοκαίνη, ηρωίνη και χάπια έκστασι! Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν η κατάθλιψη λόγω του θανάτου της γιαγιάς της και νευρική ανορεξία… Poor Girl…

H Britney βρίσκεται σε κάθε λίστα εθισμών και καταχρήσεων! Μόλις χώρισε από τον Kevin Federline και αφότου είχε πάρει 10 κιλά, είχε ξυρίσει το κεφάλι της (καθόλου κολακευτικό για τα μάγουλα της) και είχε επιτεθεί στους paparazzi με ομπρέλες, ξεκίνησε το μαρτύριο του αλκοόλ! Όμως η κατρακύλα δεν σταμάτησε εκεί… Η Britney έγινε κολλητή της Paris και τότε επιτέλους κατάλαβε ότι έπρεπε να μπει για αποτοξίνωση! Βέβαια το κέντρο Promises του Malibu μοιάζει περισσότερο με τουριστικό θέρετρο… μόνο που δεν πίνεις! Οι 30 μέρες ήταν αρκετές και από τότε η Brit ανασυγκροτήθηκε και επέστρεψε στις επάλξεις του πολύτιμου πολιτιστικού έργου που προάγει τον μουσικό πολιτισμό…

Ποιος ένιωσε έκπληξη όταν η Kate Moss μπήκε για αποτοξίνωση; Η Kate ουδέποτε είχε προβλήματα με τα ναρκωτικά! Είχε προβλήματα μόνο με τη αστυνομία! Είναι το μοντέλο που ενέπνευσε την τάση «heroin chic» και έπρεπε να το υποστηρίξει! Η αφορμή για την εισαγωγή της στη κλινική Meadows ήταν οι φωτογραφίες που την έδειχναν να κάνει γραμμές σε studio ηχογράφησης! Νομίζω ότι και μόνο από το βλέμμα της θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε τα προβλήματα της… H καριέρα της σημείωσε κατακόρυφη πτώση, συμβόλαια που ακυρώθηκαν, για να επανέλθει δυναμικά και ίσως πιο δυναμικά από ποτέ! 

Η Drew Barrymore ξεκίνησε την καριέρα της παράλληλα με τις καταχρήσεις! Ήπιε το πρώτο της ποτό στην ηλικία των 9 και μέχρι τα 12 είχε ήδη δοκιμάσει κοκαΐνη! Μέχρι τα 14 είχε μπει για αποτοξίνωση 2 φορές! Η Drew δυστυχώς ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των σταρ που η γραμμή που ενώνει έναν ηθοποιό με το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame είναι λευκή. Οι ρόλοι που έχει αλλάξει στη ζωή της είναι περισσότεροι από ότι στη μεγάλη οθόνη! Εκτός από αλκοολική και ναρκομανής έχει υπάρξει vegetarian, είχε σχέση με άλλη γυναίκα, είναι fashion icon. Η ίδια είχε πει σε συνέντευξη της στην αμερικάνικη Vogue ότι: «Αν δεν καταφέρεις να συγκροτηθείς μόνος σου, κανείς άλλος δεν θα σε βοηθήσει». Και η Drew τα κατάφερε.

Η Nicole Richie μπορεί να έχει σήμερα το προφίλ της καλής μητέρας και συζύγου και να πηγαίνει για πρωινό σε διάφορα events που θα σώσουν την Αφρική από την πείνα αλλά μέχρι το 2003 η ζωή της είχε άλλη κατεύθυνση! Όλοι γνώριζαν το πρόβλημα της για τις καταχρήσεις ναρκωτικών και αλκοόλ αλλά και εδώ ελόχευε η ίδια παγίδα όπως και για το μισό Holywood: ήταν κολλητή της Paris Hilton! Μετά από αυτό μπήκε σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης, της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή ηρωίνης αλλά τελικά κατάφερε να ξεφύγει από όλα! Μάλωσε και με την Paris.

O Elton John ανήκει στους πρώτους πελάτες των κέντρων αποτοξίνωσης! Μπήκε για αποτοξίνωση το 1990 για να απαλλαγεί από τα δύο μεγαλύτερα βάρη της ζωής του, το αλκοόλ και την κοκαΐνη! Για πολλά χρόνια και αφότου κατάφερε να γίνει sir, να παντρευτεί άντρα, να παντρευτεί γυναίκα, να ερμηνεύσει ένα από τα πλέον κλασικά τραγούδια στο γάμο της φίλης του Diana …και να πει με σιγουριά ότι έχει καταπολεμήσει τους εθισμούς του! Μάλιστα ο Michael Jackson αφιέρωσε σε εκείνον το άλμπουμ του το 1997 γιατί τον βοήθησε να αντιμετωπίσει τον εθισμό του στα παυσίπονα.

Ο Ben Affleck έμοιασε στον πατέρα του! Είναι ωραίος, μοιραίος και αλκοολικός. Το 2001 ήταν η τελευταία φορά που μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης παρά το γεγονός ότι είχε καταφέρει να μείνει νηφάλιος για 20 χρόνια! Το κέντρο που τον φιλοξένησε ήταν το Promises στο Μαλιμπού (το ίδιο που επέλεξαν και οι Lindsay Lohan και Britney Spears) και μετά από τις ολιγοήμερες “διακοπές” του γύρισε στα κινηματογραφικά πλατό και στα πάρτι χωρίς όμως να καταφέρει να μείνει μακριά από την αγαπημένη του βότκα.

Η Whitney Houston αφού είχε φτάσει στο σημείο να γίνει ακτινογραφία του εαυτού της παραδέχτηκε ότι εκείνη και ο πρώην σύζυγος Bobby Brown έκαναν χρήση κοκαΐνης, χαπιών και αλκοόλ! Μέσα στα 15 χρόνια του γάμου της η Whitney πήγε για αποτοξίνωση 3 φορές. Δηλαδή περίπου μία φορά ανά πέντε χρόνια! Μια μεγάλη φωνή, μία μεγάλη καλλιτέχνις που πλήρωσε τις αδυναμίες της. Η καριέρα της καταστράφηκε και παρά τις προσπάθειές της δεν επανήλθε ποτέ.  

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε