Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πως επηρεάζει η οικονομική κρίση τις σχέσεις μας, το σεξ και τι μπορούμε να κάνουμε…

Πως επηρεάζει η οικονομική κρίση τις σχέσεις μας, το σεξ και τι μπορούμε να κάνουμε…

Μήπως ξεσπάς στους αγαπημένους σου; Μήπως δεν έχεις όρεξη για σεξ; Μήπως η οικονομική κρίση σε έχει επηρεάσει τόσο που δυναμιτίζεις τη ζωή σου;

Η ψυχολόγος Ελπίδα Παναγιωτουνάκου εξηγεί πως μας επηρεάζει η οικονομική κρίση και τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε -όσο γίνεται- την κατάσταση σε ψυχολογικό επίπεδο. 

Είναι γεγονός ότι τόσο η ψυχική όσο και η σωματική υγεία επηρεάζονται δυσμενώς σε περιόδους οικονομικών κρίσεων. Μάλιστα, ειδικά για τις συναισθηματικές διαταραχές, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι κατατάσσονται ανάμεσα στις πρώτες αιτίες που προκαλούν σημαντική ανικανότητα, ενώ μέχρι το 2020 υπολογίζεται ότι θα έρχονται δεύτερες σε συχνότητα μετά την ισχαιμική καρδιοπάθεια.

Παρατηρείται, λοιπόν, ότι η αύξηση της ανεργίας, η μείωση του εισοδήματος, το εργασιακό στρες και γενικότερα η αβεβαιότητα σε σχέση με το αύριο σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την αύξηση περιστατικών αγχώδους διαταραχής, κατάθλιψης, αυτοκτονιών, αλλά και έλκους, διαφόρων μορφών καρκίνου καθώς και με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν αρνητικά και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Τι συμβαίνει;

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε