Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πώς γίνεται η αποστείρωση του μπιμπερό;

Πώς γίνεται η αποστείρωση του μπιμπερό;

Συνυφασμένη με το τάϊσμα με το μπιμπερό είναι η αποστείρωση, μια διαδικασία που σκοπό έχει να προστατέψει το μωρό σας. Τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά;

αποστείρωση των μπιμπερό και των θηλών που χρησιμοποιούνται για το τάισμα του μωρού είναι μια διαδικασία ρουτίνας για τους γονείς που βασίζονται στο τάισμα με γάλα του εμπορίου. Ο στόχος της αποστείρωσης είναι η προστασία του ανώριμου ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού από «επιθέσεις» βακτηρίων που μπορεί να κρύβονται στα αντικείμενα εκείνα που χρησιμοποιούνται για το τάισμά του.

Το έντερο του νεογέννητου που είναι και το βασικό όργανο προστασίας ενάντια στα μικρόβια είναι ανώριμο. Καθώς το μωρό μεγαλώνει, σχηματίζεται η μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου που παίζει σημαντικό ρόλο στην πέψη των τροφών και στην προστασία του οργανισμού από τις λοιμώξεις. Κατά τους πρώτους 12 μήνες, ώσπου δηλαδή το βρέφος να αναπτύξει την προστασία αυτή, είναι πολύ ευαίσθητο σε παθογόνα μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν π.χ γαστρεντερίτιδες. Για το λόγο αυτό οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με την τροφή του μωρού θα πρέπει να είναι προσεκτικά αποστειρωμένο.

Μέχρι ποια ηλικία;

Σε παλαιότερες εποχές η αποστείρωση διαρκούσε μέχρι το παιδί να χρονίσει. Σήμερα όμως και καθώς τα βρέφη αρχίζουν να τρώνε στερεά τροφή αρκετά νωρίς κάποιοι παιδίατροι θα σας πουν να αποστειρώνετε τα μπιμπερό μέχρι την ηλικία των έξι μηνών ενώ μπορεί να σας πουν και νωρίτερα, στους 4 μήνες ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Όπως και να ‘χει μιλήστε με τον παιδίατρο που γνωρίζει το ιστορικό του παιδιού σας και ακολουθήστε τη συμβουλή του.

Μέθοδοι αποστείρωσης

Υπάρχουν 4 μέθοδοι αποστείρωσης: ο κλασικός με βρασμό των σκευών, ο νέος που γίνεται με τη χρήση αποστειρωτών, η αποστείρωση στο φούρνο μικροκυμάτων και η χημική αποστείρωση. Τα βήματα της αποστείρωσης είναι απλά και σύντομα οι γονείς συνηθίζουν:

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε