Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πως να γεμίσεις το σπίτι σου αισιοδοξία!

Μπορείς να “ζωντανέψεις” το χώρο σου και να αποχαιρετήσεις τον γκρίζο Χειμώνα χωρίς μεγάλο κόστος. Ακολούθησε τα βήματα της ειδικού…

Η διακοσμήτρια Αλεξάνδρα Ρόμπερτσον σου δίνει απλά και εύκολα βηματάκια για να αλλάξεις το σπίτι σου και να του δώσεις μια ανοιξιάτικη πνοή! Έτοιμη;

Η Άνοιξη είναι επίσημα εδώ…. και το μόνο που μένει είναι να την υποδεχτούμε στο χώρο μας όποιος και αν είναι αυτός. Η φρεσκάδα του ανοιξιάτικου αέρα, τα χρώματα και η θετική μας διάθεση στο χώρο, θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές δυσκολίες με περισσότερη αισιοδοξία!

 

Το πρώτο βήμα για να φέρουμε την Άνοιξη στο σπίτι μας, είναι να ξεκαθαρίσουμε το σκηνικό. Είναι λοιπόν ώρα να αποχαιρετήσετε το χειμωνιάτικο decor, τις θολές αναμνήσεις των Χριστουγέννων και οτιδήποτε άλλο εσείς θεωρείτε ότι ανήκει στο Χειμώνα.

 

Όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο το χρώμα για φέτος είναι το Tangerine Tango, άλλα η εταιρία Pantone κάνει ένα βήμα παραπάνω και μας παρουσιάζει όλη την χρωματική παλέτα της Άνοιξης 2012. Τα χρώματα για φέτος είναι πλούσια με πολύ ενέργεια, χαρούμενα, έντονα και σίγουρα θα μας φτιάξουν τη διάθεση και θα ανανεώσουν το χώρο μας.

Για εσάς που ασχολείστε με τη μόδα το design, το interior design και ενημερώνεστε μέσω internet, θα έχετε βαρεθεί να βλέπετε παντού το πορτοκαλί καθώς φέτος κυριαρχεί. Μην το βάζετε κάτω αν το πορτοκαλί δεν σας εκφράζει, και τολμήστε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα συνδυάζοντάς το με πράσινο και με άλλες αποχρώσεις από την χρωματική παλέτα της άνοιξης, σε συνδυασμό πάντα και με γήινες αποχρώσεις και φυσικά υλικά όπως το ξύλο που μας φέρνει πιο κοντά στη φύση. Το ξύλο, τα λουλούδια θα δημιουργήσουν την ισορροπία που χρειαζόμαστε μέσα στο χώρο μας.

 

Οι υπερβολές όπως έχουμε ξαναπεί μπορεί να δημιουργήσουν αρνητικά αποτελέσματα και το αποτέλεσμα να είναι ένας χώρος αφιλόξενος. Έτσι λοιπόν ειδικά φέτος που τα χρώματα είναι τόσο δυναμικά χρειάζεται προσοχή στους συνδυασμούς και στις ποσότητες.

Διάβασε περισσότερα και δες φωτογραφίες στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε