Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πώς να προφυλάξετε τα παιδιά από τα μικρόβια στους χώρους άθλησης!

Πώς να προφυλάξετε τα παιδιά από τα μικρόβια στους χώρους άθλησης!

Οι χώροι άσκησης είναι εστίες μικροβίων και χρειάζεται να τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής.

Αισθάνεστε χαρούμενοι που το παιδί σας πηγαίνει σε χώρους άσκησης και απασχόλησης όπως γυμναστήριο, μπαλέτο, κολυμβητήριο. Πιστεύετε ότι η υγεία του είναι ασφαλής. Και όμως, κάνετε λάθος! Οι χώροι άσκησης είναι εστίες μικροβίων και χρειάζεται να τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν κάποιο άθλημα ή γενικότερα κάποια δραστηριότητα εκτός σπιτιού και σχολείου, προκειμένου να ψυχαγωγηθούν και να αθληθούν. Γυμναστήρια για μικρά παιδιά, σχολές μπαλέτου, πισίνες κλπ, είναι χώροι όπου συγχρωτίζονται αρκετά παιδιά, προκειμένου να βελτιώσουν τη σωματική τους υγεία.

Ωστόσο, όσο καλή και αν είναι αυτή η συνήθεια, στους χώρους αυτούς, μπορεί το παιδί να αρρωσταίνει και τελικά να προστίθενται μέρες νοσηλείας στο σπίτι, με τους γονείς να απορούν γιατί το παιδί τους αρρωσταίνει τόσο συχνά.

Η εξήγηση είναι καθαρά υγειονομική: το παιδί έρχεται σε επαφή με τα μικρόβια που άφησαν πίσω τους τα προηγούμενα παιδιά που πέρασαν από τους χώρους άσκησης και άθλησης.

Τι πρέπει να προσέξετε λοιπόν για να προστατέψετε το παιδί σας; Ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης εξηγεί!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε