Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Πώς θα χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης; Πώς θα ρίξω την κοιλίτσα; Οι ειδικοί απαντούν…

Πώς θα χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης; Πώς θα  ρίξω την κοιλίτσα; Οι ειδικοί απαντούν…

Πώς θα απαλλαγώ από τρία κιλά σύντομα; Τι μπορώ να κάνω για να διώξω την κοιλιά που εμφάνισα στην εμμηνόπαυση; Η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη αναλαμβάνει να απαντήσει σε όλες σου τις απορίες.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τρία κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα; Τι μπορώ να κάνω για να διώξω την “κοιλιά” που εμφάνισα στην εμμηνόπαυση; Ποια διατροφή πρέπει να ακολουθήσεις, εσύ και ο καλός σου για να αυξήσεις τη γονιμότητα; Η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη αναλαμβάνει να απαντήσει σε όλες σου τις απορίες.

Ερώτηση

Γεια σας. Λέγομαι Κατερίνα, είμαι 18 ετών και έχω ύψος 1,73μ. και ζυγίζω 63,5 κιλά. Τα τελευταία 2 χρόνια έχω χάσει μόνη μου 25 κιλά. Συνήθως όμως καθε χειμώνα παίρνω 5 κιλά τα οποία ξαναχάνω. Έχω σωματότυπο αχλάδι και ως εκ τούτου καταλαβαίνετε το πρόβλημά μου. Τώρα θέλω να χάσω 3 κιλά ακόμα και γράφτηκα γυμναστήριο. Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα πλάνο διατροφής και γυμναστικής έτσι ώστε να χασω αυτά τα κιλά όσο το δυνατόν πιο σύντομα αλλά χωρίς πολλές στερήσεις λόγω Πανελληνίων. Σας ευχαριστώ.

Κατερίνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή μου Κατερίνα πρώτα απ’ όλα να σου ευχηθώ καλή επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις σου. Έπειτα το βάρος σου σύμφωνα με το ύψος σου είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να χάσει κι άλλο βάρος. Αυτό που μπορώ να σου προτείνω είναι:

– Να τρως καθημερινά πρωινό.

– Να καταναλώνεις πέντε γεύματα την ημέρα.

– Να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τα φρούτα και τα λαχανικά.

– Να πίνεις αρκετή ποσότητα υγρών (νερό, χυμοί, τσάι, ημίπαχο γάλα).

– Μείωσε από το διαιτολόγιο σου τη ζάχαρη, το αλάτι, τα τηγανιτά και το έτοιμο και γρήγορο φαγητό απ’ έξω.

Τέλος προσπάθησε να αυξήσεις τη φυσική σου δραστηριότητα ξεκινώντας να περπατάς περισσότερο, να κάνεις κάποιες ασκήσεις όπως κοιλιακούς κτλ. στο σπίτι. Φυσικά το καλύτερο είναι να ζητήσεις μια συμβουλή για το τι ασκήσεις ακριβώς χρειάζεσαι από ένα γυμναστή.

 

Εύα Καφετζή

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc

Διάβασε περισσότερες ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε