Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πρωτοχρονιάτικα έθιμα στον κόσμο!

Πρωτοχρονιάτικα έθιμα στον κόσμο!

Nέα Υόρκη, Ισπανία, Σκωτία, Γαλλία… Τι κάνουν την πρωτοχρονιά οι κάτοικοι του πλανήτη για να έχουν καλή τύχη όλη τη χρονιά; Κάντε κλικ!!

Κάθε τόπος, κάθε λαός έχει τα δικά του έθιμα, τις δικιές του συνήθειες αιώνων για να υποδέχεται τον νέο χρόνο.Το ΝewsIt ανοίγει σήμερα ένα παράθυρο στον κόσμο για να δούμε τα έθιμα της πρωτοχρονιάς σε άλλους τόπους!

Ισπανία

Οι Ισπανοί με την άφιξη του καινούργιου χρόνου τα μεσάνυχτα,  έχουν ως έθιμο να τρώνε δώδεκα σταφύλια. Μέσω αυτής της πράξης πιστεύουν ότι θα έχουν καλοτυχία για τους δώδεκα μήνες.

Τα σταφύλια την Πρωτοχρονιά στην Ισπανία πωλούνται όπως βλέπετε στη φωτογραφία.Σε συσκευασία των 12.Ένα για κάθε μήνα τύχης!

Ηνωμένες Πολιτίες -Ν.Υόρκη

Το πιο διάσημο έθιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η κάθοδος μιας μεγάλης κρυστάλλινης μπάλας στο Times Square της Νέας Υόρκης. Χιλιάδες άτομα μαζεύονται για να δουν την κάθοδο της μπάλας που διαρκεί όσο και το τελευταίο λεπτό του χρόνου.

Στη Σκωτία, μετά την έλευση του καινούργιου χρόνου οι γείτονες επισκέπτονται ο ένας τον άλλο και ανταλλάζουν ευχές. Ο κάθε γείτονας παίρνει μαζί του ως δώρο ένα ξύλο για τη φωτιά ή ένα ψωμί. Στο Εδιμβούργο ο εορτασμός Hogmanay είναι ο μεγαλύτερος σε ολόκληρη τη χώρα και αποτελείται από ένα ολονύχτιο πάρτι στους δρόμους.

Γαλλία Την παραμονή της πρωτοχρονιάς τα παιδιά αφήνουν τα παπούτσια τους δίπλα από το τζάκι για να τους τα γεμίσει με γλυκά και ξηρούς καρπούς ο πατέρας των Χριστουγέννων (Pere Noel), ο οποίος θα κατέβει από την καμινάδα καθώς κοιμούνται. Ο Pere Noel συνοδεύεται από έναν άλλο παππούλη, τον Pere Fouettard, ο οποίος δέρνει ελαφρά τα παιδιά που ήταν άτακτα κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Ιταλία Στις 6 Ιανουαρίου τα παιδιά περιμένουν με αγωνία τη γριά La Befana, η οποία ψάχνει τον μικρό Ιησού και στην πορεία της αναζήτησής της αφήνει δώρα στα φρόνιμα παιδιά. Σύμφωνα με την Ιταλική παράδοση, η La Befana σκούπιζε το σπίτι της όταν δέχτηκε την επίσκεψη των τριών μάγων, οι οποίοι πήγαιναν να συναντήσουν το νεογέννητο Ιησού. Οι τρεις μάγοι, της ζήτησαν να τους ακολουθήσει αλλά η La Befana αρνήθηκε, διότι δεν είχε τελειώσει με το σκούπισμα του σπιτιού. Αργότερα όμως, το μετάνιωσε και μάζεψε όσα δώρα μπορούσε και προσπάθησε να ακολουθήσει τους τρεις μάγους. Δυστυχώς όμως δεν τους βρήκε ποτέ αλλά συνεχίζει ακόμα την αναζήτησή της για τον Χριστό, γι’ αυτό κάθε χρόνο αφήνει δώρα στα παιδιά.

Oλλανδία Στην Ολλανδία στοιβάζουν πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα στους δρόμους τον πόλεων και τα καίνε κάτω από το φως των πυροτεχνημάτων. Οι φωτιές σύμφωνα με τους Ολλανδούς εξαγνίζουν τον παλιό χρόνο και καλωσορίζουν τον καινούργιο.Kαλή μας χρονιά!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε