Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Q&A: “Πώς θα χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης; Μπορώ να χάσω 6 κιλά σε 20 μέρες;”

Q&A: “Πώς θα χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης; Μπορώ να χάσω 6 κιλά σε 20 μέρες;”

Τώρα πια το ξέρεις καλά… Εσύ στέλνεις τις ερωτήσεις σου στο TLIFE και ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης και η ομάδα του αναλαμβάνουν να απαντήσουν σε ό, τι σε απασχολεί.

Η διατροφή έχει μυστικά, tricks και συμβουλές που μπορεί να κάνουν τη διαφορά στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος! Τώρα πια άλλωστε το ξέρεις καλά… Εσύ στέλνεις τις ερωτήσεις σου στο TLIFE και ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης και η ομάδα του αναλαμβάνουν να απαντήσουν σε ό, τι σε απασχολεί.

Πώς θα χάσεις τα κιλά που σε ταλαιπωρούν τοπικά στο σημείο της κοιλιάς; Μπορώ να ακολουθήσω μια δίαιτα ενώ πάσχω από σπαστική κολίτιδα; Είναι καλή η διατροφή τύπου Dukan για να χάσεις κιλά; Βρες όλες τις απαντήσεις εδώ…

Ερώτηση

Γεια σας, εδώ και 4 μήνες έχω ξεκινήσει γυμναστική μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή. Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ είχα σταματήσει τη γυμναστική για 3-4 μήνες το καλοκαίρι και πήρα 4-5 κιλά, έχω χάσει μόνο τα δύο σε διάστημα 3 μηνών. Πράγμα που μου φαίνεται περίεργο γιατί γυμνάζομαι για δύο ώρες τουλάχιστον καθημερινά. Τι πιστεύετε ότι φταίει;
Πηνελόπη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητή Πηνελόπη, δεν μου γράφεις τα σωματομετρικά δεδομένα σου (βάρος, ύψος) και την ηλικία για να μπορώ να κρίνω πόσο είναι ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου και ποιος ο μεταβολισμός σου. Καμιά φορά η ζυγαριά τυγχάνει να κολλάει όταν είτε τα κιλά που έχουμε πλησιάζουν κατά πολύ το ιδανικό μας βάρος, είτε επειδή μπορεί να έχει μπλοκάρει ο μεταβολισμός μας. Επίσης, επειδή γυμνάζεσαι εντατικά (τι είδους άσκηση κάνεις;) θα μπορούσε να έχει αλλάξει η σύσταση του σώματος σου, δηλαδή ενώ μπορεί να χάνεις λίπος, μπορεί επίσης να αυξάνεις και τη μυϊκή σου μάζα. Για το λόγο αυτό θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτείς έναν ειδικό και να κάνεις μια λιπομέτρηση, όπου θα μπορούσες να δεις την σύσταση του σώματός σου και να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή, κατάλληλη για σένα.

Βαλασία Τοκμακίδου 

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε