Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ 2 σε 1! Πονοκέφαλοι, κόπωση, κατάθλιψη. Το ξέρεις ότι ίσως φταίει η μύτη σου;

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ 2 σε 1! Πονοκέφαλοι, κόπωση, κατάθλιψη. Το ξέρεις ότι ίσως φταίει η μύτη σου;

Υποφέρεις από πονοκεφάλους; Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Νιώθεις συχνά αδυναμία και κόπωση; Όλα αυτά όσο και αν δεν το φαντάζεσαι, ενδέχεται να οφείλονται στη μύτη.

Υποφέρεις από χρόνιο πονοκέφαλο; Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς και κόβεται η ανάσα σου κατά τη διάρκεια του ύπνου; Νιώθεις συχνά αδυναμία και κόπωση και δεν μπορείς να ευχαριστηθείς ακόμη και το σεξ; Όλα αυτά όσο και αν δεν το φαντάζεσαι, ενδέχεται να οφείλονται στη μύτη.

Ο Δρ. Αθανάσιος Σκούρας χειρουργός ΩΡΛ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λειτουργικής Ρινοπλαστικής σου δίνει όλες τις απαντήσεις…

ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, έτσι δεν λένε; Πολύ σωστά. Η μύτη όμως είναι αυτή που χαρίζει αρμονία και σεξ απίλ. Στην πραγματικότητα, η μύτη είναι εκείνη, η οποία υποσυνείδητα  -τις περισσότερες φορές‐ κάνει ένα πρόσωπο ελκυστικό ή μη. Δυο πανέμορφα μάτια μπορεί ουσιαστικά να «χαθούν» αν στο κέντρο του προσώπου υπάρχει μια δύσμορφη μύτη, η οποία «αιχμαλωτίζει» το βλέμμα του συνομιλητή.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που τα τελευταία τρία χρόνια οι επεμβάσεις στη μύτη, είτε για αισθητικούς, είτε για αμιγώς λειτουργικούς λόγους, έχουν αυξηθεί στο 39%, κάνοντας τη ρινοπλαστική τη συνηθέστερη επέμβαση στο πρόσωπο.

Μύτη: η αιτία για πονοκεφάλους, αδυναμία, πνευμονία…
Η ρινοπλαστική που θεωρείται η πιο δύσκολη αισθητική επέμβαση στο πρόσωπο, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και δεξιοτεχνία από τον πλαστικό χειρουργό.

“Ένα άτομο που δεν κοιμάται καλά γιατί ακριβώς δεν αναπνέει καλά, σηκώνεται κουρασμένο κι αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας” επισημαίνει ο κ. Αθανασίου. Και μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, όμως από μια μη λειτουργική μύτη μπορεί να προκύψουν δεκάδες προβλήματα. 

Ιγμορίτιδες, πονοκέφαλοι, ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες, ροχαλητό, υπνική άπνοια (δηλ. διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου), πνευμονίες, σωματική αδυναμία, κόπωση, δυσλειτουργίες στο σεξ, κατάθλιψη και αντικοινωνική συμπεριφορά, μπορεί να έχουν τη βάση τους στη ρινική δυσλειτουργία” επισημαίνει ο Δρ. Αθανάσιος Σκούρας, χειρουργός ΩΡΛ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λειτουργικής Ρινοπλαστικής.

Διάβασε στο TLIFE τι πρέπει να προσέξεις

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε