Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ροζ - βίντεο εφιάλτης για κόρη γνωστού σκηνοθέτη - Ψυχολόγος συμβουλεύει τι να προσέχουν οι γονείς

Ροζ - βίντεο εφιάλτης για κόρη γνωστού σκηνοθέτη - Ψυχολόγος συμβουλεύει τι να προσέχουν οι γονείς
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 30.05.2012 | 10:32
Πρώτη δημοσίευση: 30.05.2012 | 10:32

tlife

Έχει αλλάξει τρία σχολεία εξαιτίας της άσχημης ψυχολογίας της κι έφτασε στην απόπειρα αυτοκτονίας. Τι πρέπει να συμβουλεύουν οι γονείς τα παιδιά σχετικά με το διαδίκτυο και την σεξουαλική πράξη;

Έναν απίστευτο εφιάλτη ζει η 14χρονη κόρη πασίγνωστου σκηνοθέτη. Όλα ξεκίνησαν στο παλιό της σχολείο στο Κολωνάκι...  Έπεσε θύμα από ανήλικους συμμαθητές της και τη διέσυραν στο διαδίκτυο. Οι γονείς της προσέφυγαν στη δικαιοσύνη αλλά το κορίτσι έχει αναγκαστεί ν'αλλάξει τρεις φορές σχολείο εξαιτίας της άσχημης ψυχολογικής της κατάστασης. Οι γονείς της προσέφυγαν στην αστυνομία. Αυτή είναι ακόμη μία μορφή cyber bullying.

Tι έγινε ακριβώς
Όλα έγιναν τον Οκτώβρη σε γνωστό σχολείο του Κολωνακίου. Υπήρχε φλερτ ανάμεσα στην 14χρονη και έναν 13χρονο... Έδωσαν ραντεβού στην τουαλέτα του σχολείου και προχώρησαν στην σεξουαλική πράξη. Ένας φίλος του μαθητή τράβηξε τα πάντα σε βίντεο και στη συνέχεια το έστειλαν σε πολλά κινητά μαθητών. Το κορίτσι έπαθε κατάθλιψη κι έφτασε μέχρι και σε απόπειρα αυτοκτονίας. Όπως είναι λογικό άλλαξε σχολείο αλλά έγιναν και πάλι τα ίδια, ώσπου άλλαξε και τρίτο σχολείο. Οι γονείς της πήγαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έκαναν μήνυση στους γονείς του 13χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ζήτησαν ν'αποσυρθεί το βίντεο, πράγμα που ήταν πολύ δύσκολο. Ο μικρός παραδέχτηκε το λάθος του αλλά ήταν πλέον αργά... Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρχεται συχνά αντιμέτωπη με τέτοιες περιπτώσεις.Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα μιλά στο TLIFE και συμβουλεύει τους γονείς για το πώς πρέπει να καθοδηγούν τα παιδιά σχετικά με το διαδίκτυο και τη σεξουαλική πράξη!

Γονείς, παιδιά και διαδίκτυο

Η χρησιμότητα του διαδικτύου ως μέσο που προάγει την ενημέρωση, τη γνώση και την ψυχαγωγία είναι δεδομένη και η εξάπλωση του τόσο ραγδαία που δεν λείπει πια σχεδόν από κανένα σπίτι. Και πράγματι, πολλοί γονείς από νωρίς θεωρούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το internet απαραίτητο εργαλείο, που βοηθάει το παιδί τους να ενημερωθεί, να διευρύνει τις γνώσεις του, να βρει εύκολα, γρήγορα και ανέξοδα πληροφορίες για τις εργασίες του σχολείου, ή ακόμα και να εξοικειωθεί με την τεχνολογία που η εποχή επιτάσσει. Ωστόσο, όταν μιλάμε για παιδιά οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς όσο ελκυστικό και αν είναι το διαδίκτυο δεν παύει να εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Δες όλη την έρευνα του TLIFE
 

ΜΟΔΑ | ΟΜΟΡΦΙΑ | ΝΕΑ | FITNESS | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΣΧΕΣΕΙΣ

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εκπληκτικό! Ταΐζει το αδέσποτο και αυτό της φέρνει κάθε μέρα  δώρα ! Εκπληκτικό! Ταΐζει το αδέσποτο και αυτό της φέρνει κάθε μέρα "δώρα"!
  2. Βίντεο ντοκουμέντο από την ληστεία με ομηρία στον Πειραιά Βίντεο ντοκουμέντο από την ληστεία με ομηρία στον Πειραιά
  3. Γιαγιά μαθαίνει στην εγγονή που έχει πρόβλημα ακοής, σήματα νοηματικής! Γιαγιά μαθαίνει στην εγγονή που έχει πρόβλημα ακοής, σήματα νοηματικής!