Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Στη σχέση η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός! Πώς να λύσεις τα προβλήματα και να τη δυναμώσεις

Στη σχέση η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός! Πώς να λύσεις τα προβλήματα και να τη δυναμώσεις

Η σιωπή λένε είναι χρυσός. Η Μαρέα Λαουτάρη-Δεληγιάννη Life & Relationship Coach, διευκρινίζει πως στις σχέσεις συμβαίνει το αντίθετο. Η σιωπή δημιουργεί προβλήματα…

Η σιωπή λένε είναι χρυσός. Η Μαρέα Λαουτάρη-Δεληγιάννη, Πιστοποιημένη Life & Relationship Coach, RMT, USA / MA in Communications, UK διευκρινίζει πως στις σχέσεις συμβαίνει το αντίθετο. Η σιωπή δημιουργεί προβλήματα…

«Η σιωπή μου προς απάντησή σου» είναι κάτι που συχνά παρατηρούμε ως αντίδραση στους καβγάδες ζευγαριών.

Η σιωπή όμως μπορεί να πληγώσει και να εκνευρίσει τον σύντροφό μας ενώ είναι βέβαιο ότι δεν αποτελεί την καλύτερη τακτική επίλυσης των διαφορών μας. Πρόκειται για ένα αμυντικό-επιθετικό παιχνίδι που δεν βοήθησε ποτέ κανέναν που ήθελε να έχει μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση.

Εκείνος που επιλέγει να σιωπήσει, στην πραγματικότητα αισθάνεται ότι τιμωρεί με αυτόν τον τρόπο τον σύντροφό του. Η συμπεριφορά αυτή στόχο έχει να δείξει στον άλλον ότι έκανε κάποιο σημαντικό σφάλμα και να τον αναγκάσει να ζητήσει συγγνώμη. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που πετυχαίνουμε σιωπώντας είναι να εκνευρίσουμε περισσότερο τον άλλον και τελικά να χειροτερέψουμε την όλη κατάσταση.

Αντί για τη σιωπή λοιπόν, καλύτερα είναι να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες καλής επικοινωνίας που θα μας επιτρέψουν όχι μόνο να επιλύσουμε το θέμα που έχει προκύψει, αλλά θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο την ερωτική μας σχέση.

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε