Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Στο Μέγαρο Μουσικής ο Διονύσης Σαββόπουλος

Δεινός αφηγητής ο Διονύσης Σαββόπουλος,τώρα αναλαμβάνει τον ρόλο παραμυθά, στην παράσταση “Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος”.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, έρχεται τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής, όπου ο ίδιος , μαζί με παραμυθάδες, ακροβάτες, τραγουδιστές και μάγους θα αποχαιρετήσει τον τελευταίο μήνα της χρονιάς, με παραμύθια εμπνευσμένα από την Θεογονία του Ησίοδου, για την αρχή του Κόσμου, την γέννηση του Χρόνου, την χρήση της φωτιάς και κάθε δύναμη που βλάπτει ή ωφελεί ανάλογα με την χρήση της.

Δεινός αφηγητής ο Διονύσης Σαββόπουλος,τώρα αναλαμβάνει τον ρόλο παραμυθά, στην παράσταση “Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος”, την οποία αφιερώνει στα εγγόνια του.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 3,4,5,8,9, 11 έως και 12 Δεκεμβρίου και στις 9, 10 και 11 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Η Θεογονία είναι για τον συνθέτη “ένα καταπληκτικό παραμύθι που μας μιλάει για την αρχή του Κόσμου και για το πώς γεννήθηκε ο Χρόνος, έτσι όπως το φαντάζονταν αλλά και το πίστευαν οι παλιοί εκείνοι Έλληνες της εποχής του Ησίοδου, αιώνες πριν έρθει στον κόσμο ο Χριστός». «Χάριν της αφήγησης και της μαγείας της», ο Διονύσης Σαββόπουλος διασκευάζει σήμερα τους μύθους του Ησίοδου «μοντάροντας» τις πιο ενδιαφέρουσες, κατά τη γνώμη του, παραλλαγές, μέσα σε μια νέα ιστορία, «όπως έκαναν οι αφηγητές που περιφέρονταν ανά την Ελλάδα στους αρχαίους εκείνους καιρούς».

Η παράσταση «Για να γίνει ο χρόνος καινούριος» φτιάχτηκε, όπως δηλώνει, «για τη χαρά της αφήγησης. Για παιδιά και για μεγάλους. Για όλους μας. Μπροστά σε μια αφήγηση που ξετυλίγεται μπροστά μας γεμάτη θαύματα, αφηνόμαστε. Αίρονται σιγά-σιγά οι επιφυλάξεις και οι δυσπιστίες. Ξαναγινόμαστε, όλοι, παιδιά. Δηλαδή καινούργιοι. Γιατί κάθε φορά που επιστρέφουμε εμείς οι μεγάλοι σε μια παλιά συλλογική φαντασία για να τη διηγηθούμε, ξαναβρίσκουμε εκείνη τη διαύγεια κι εκείνο το σφρίγος που κάνει τον χρόνο καινούργιο και τον κόσμο έγχρωμο ξανά».

Στην παράσταση ο Σαββόπουλος, τραγουδά επίσης αγαπημένα τραγούδια, όπως την Συννεφούλα, τον Καραγκιόζη, Τί έπαιξα στο Λαύριο , με την συνοδεία των Σταύρου Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου , των ηθοποιών-τραγουδιστριών Ρηνιώς Κυριαζή και Φένιας Παπαδόδημα που συμπληρώνουν την αφήγησή του με ελληνικά και ξένα παραμύθια καθώς και 12μελούς χορού που αναπαριστά τη δράση τους επί σκηνής. Η σκηνοθεσία είναι της Σοφίας Σπυράτου, τα σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ και επιστημονικός σύμβουλος είναι ο αρχαιολόγος και συγγραφέας παιδικού βιβλίων Χρήστος Μπουλώτης.

Συμμετέχει ο θίασος σκιών του Άθω Δανέλλη.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε