Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στρώστε πασχαλινό τραπέζι με…γαρδουμπάκια!

Επειδή η περίοδος νηστείας τελείωσε, το κρέας μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι σας! Με την συνταγή της σεφ Νίκης Μερκούρη, θα ετοιμάσετε τα πιο νόστιμα γαρδουμπάκια.

Υλικά:
 
2 αρνίσιες συκωταριές
1 κιλό έντερα αρνίσια
300γρ φρέσκα κρεμμυδάκια
3-4 μαρούλια
άνηθο, μαϊντανό, μάραθο
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
ξύδι ½ φλιτζάνι
ξύλινα καλαμάκια
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα έντερα, κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια και τα μαρινάρουμε σε ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη και ξύδι. Σε ένα ξύλινο καλαμάκι περνάμε τα συκωτάκια ένα- ένα, τα σκεπάζουμε με τα μαρούλια και στη συνέχεια τα τυλίγουμε με τα έντερα μέχρι να καλυφθούν τελείως. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για όλα τα γαρδουμπάκια. Έπειτα τα βάζουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο να πάρουν λίγο χρώμα. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο του τηγανιού, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα (άνηθο,μαϊντανό ,μάραθο) και ρίχνουμε το κρασί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε