Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνταγές για φθινοπωρινά cocktails που δεν ξεπερνούν τις 200 θερμίδες…

Συνταγές για φθινοπωρινά cocktails που δεν ξεπερνούν τις 200 θερμίδες…

Τα cocktails του φθινοπώρου έχουν περισσότερο άρωμα, έντονη γεύση και μια μοναδική ιδιότητα να σε κρατούν ελαφρώς ζεστή τώρα που τις νύχτες έχεις ανάγκη από το ζακετάκι σου.

Αν αγαπάς τα cocktails έχω να σου πω ότι τα cocktails του φθινοπώρου έχουν περισσότερο άρωμα, έντονη γεύση και μια μοναδική ιδιότητα να σε ζεσταίνουν εσωτερικά, τώρα που οι νύχτες απαιτούν ζακετάκι! Επιλέξαμε 5 “totally fall oriented” ποτά, φροντίζοντας να μην ξεπερνούν τις 200 θερμίδες.
Plus: επιλέξαμε τα συστατικά τους με φροντίδα για τον οργανισμό σου (για να εξισορροπήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ που περιέχουν)!

Μήλο, cranberry, γάλα καρύδας, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βασιλικός, πουρές κολοκύθας είναι μερικά μόνο από τα συστατικά του φθινοπώρου που θα κάνουν το cocktail party σου in season…

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ ΤΑ COCKTAIL
/

Xυμός cranberry! Ο κόκκινος καρπός είναι ένα από τα λεγόμενα και «φάρμακα της φύσης», αφού περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών με αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση. Μια καλή πρόταση για να προστατευτείς από τις λοιμώξεις και τις ιώσεις που “κυκλοφορούν εκεί έξω” αυτή την εποχή.

Μην ξεχνάς πως το cranberry αναζωογονεί το δέρμα, διατηρώντας το σφριγηλό και υγιές!

/

Το βελούδινο σιρόπι μελιού που περιέχει θα σου προσφέρει όλες τις ευργετικές ιδιότητες της γλυκιάς ουσίας. Το μέλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που αποτελούν βασικό παράγοντα για το μεταβολισμό των υδατανθράκων, του λίπους και των πρωτεϊνών για την απελευθέρωση ενέργειας.

/

Περιέχει κεφίρ, που αγαπά το δέρμα. Για πρόσωπο χωρίς ακμή, δέρμα λαμπερό και υγεία του πεπτικού συστήματος χάρη στα προβιοτικά. “Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσλαμβάνονται από έναν οργανισμό, συμβιώνουν με αυτόν και εξασφαλίζουν την καλύτερη υγεία και λειτουργία του. Προβιοτικά βρίσκουμε στο γιαούρτι, το κεφίρ και όλα τα ζυμωμένα προιόντα, όπως το τουρσί, το κρασί ή την μπύρα κτλ.” εξηγεί η διαιτολόγος.

/

Η κανέλα είναι ένα αρωματικό καρύκευμα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ικανό να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα σε προστατεύσει από ανεπιθύμητες λιγούρες για λιπαρά γλυκά και φαγητά. Επιπλέον το άρωμά της μπορεί να σε φέρει πιο κοντά στον αγαπημένο σου, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία και την ερωτική διάθεση.

/
Είναι γεγονός. Το μήλο είναι ο βασιλιάς του φθινοπώρου. Και το φρούτο “σύμβολο” στο αδυνάτισμα. Αν και ο χυμός του είναι λιγότερο πλούσιος σε φυτικές ίνες, το μήλο είναι πλούσιο σε πηκτίνη μια ουσία που έχει την ιδιότητα να προκαλεί κορεσμό. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθεις γεμάτη και να μην υπερβάλεις στις ποσότητες φαγητού που καταναλώνεις στη συνέχεια.

ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΝΟΥ: Το αλκοόλ χρειάζεται μέτρο! Μην το παρακάνεις γιατί εκτός του ότι παχαίνει, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία σου. 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε