Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θέλετε να μάθετε ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Facebook;

Θέλετε να μάθετε ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Facebook;

Τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν πολλές εφαρμογές που λένε οτι μπορούν να σας ενημερώσουν για το ποιός βλέπει το προφίλ σας στο Facebook! Είναι αλήθεια αυτό όμως;

Πολύ συχνά δημιουργούνται διάφοροι τρόποι και προγράμματα στο Facebook που λένε οτι θα σας αποκαλύψουν καλά κρυμμένα μυστικά, όπως ποιός βλέπει το προφίλ σας.

Υπάρχουν αρκετά groups που υπόσχονται να σας δίνουν οδηγίες για το πως να “κάνετε invite σε όλους τους φίλους σας”, τώρα εμφανίστηκαν και νέες υποτιθέμενες εφαρμογές, οι οποίες έχουν σκοπό να ξεγελάσουν τους χρήστες που θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες για τις επισκέψεις στο προφίλ τους.

Οι εφαρμογές αυτές εμφανίζονται ως posts ή notifications απο φίλους σας που τα έχουν εγκαταστήσει και σας δείχνουν ένα κολάζ φωτογραφιών, θέλοντας να ενισχύσουν την ψευδαίσθηση οτι μπορούν να ελέγχουν ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σας.

Ο πραγματικός σκοπός των εφαρμογών αυτών δεν είναι τίποτε άλλο από το να σας παραπέμπουν σε άλλες εφαρμογές, με στόχο να αυξήσουν τα διαφημιστικά έσοδα για τους δημιουργούς τους.

Το Facebook δεν δίνει την τεχνική δυνατότητα για καταγραφή των ατόμων που επισκέπτονται το προφίλ του κάθε χρήστη.

Οπότε, όσο κι αν επιμένει μια εφαρμογή ή ένα group ότι “ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!” ή “REALLY WORKS!!!”, η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να σας δώσει πληροφορίες για το ποιοι βλέπουν το προφίλ σας.

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε