Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα!

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 01.07.2011 | 12:30

tlife

Τι μπορεί να πάθει ένα παιδί στον ήλιο χωρίς γυαλιά; Τι κακό κάνουν τα γυαλιά μαϊμού; Το ήξερες ότι έχουν ημερομηνία λήξης;

Ήξερες ότι γυαλιά ηλίου είναι πολύ σημαντικά για τα μάτια των παιδιών; Ένα παιδί χωρίς αν δεν φοράει γυαλιά ηλίου και είναι εκτεθειμένο στην ακτινοβολία του, μπορεί να πάθει ακόμα και καρκίνο στα βλέφαρα. Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης σου εξηγεί τι είναι τα γυαλιά μαϊμού, ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρεί ο φακός, αλλά και ότι έχουν ημερομηνία λήξης!
 
Χειμώνα καλοκαίρι είναι απαραίτητα τα γυαλιά ηλίου για τα παιδιά. Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό σήμερα με την γνωστή τρύπα του όζοντος να αντλεί την υγεία όλων μας, τα γυαλιά ηλίου επιβάλλονται και για τις πολύ μικρές ηλικίες. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να προκαλέσει από απλούς ερεθισμούς μέχρι και καρκίνο στα βλέφαρα των παιδιών.
 
Το μάτι γίνεται όλο και πιο ευαίσθητο από την επαναλαμβανόμενη έκθεσή του στην ακτινοβολία της οποίας οι συνέπειες είναι αθροιστικές. Οι ακτίνες εισχωρούν πιο εύκολα στις κόρες των παιδικών ματιών απ' ότι στους ενήλικες επειδή δεν έχουν ακόμα αναπτύξει την ικανότητα να συστέλλονται κάτω από το έντονο φως.
Έτσι προσβάλλονται τα επιθηλιακά κύτταρα του κερατοειδούς και του επιπεφυκότος με συμπτώματα έντονο πόνο, φωτοφοβία, ελάττωση της όρασης και πρώιμο καταρράκτη. Μην παίζετε λοιπόν με την όραση των παιδιών σας!

ΜΟΔΑ | ΟΜΟΡΦΙΑ | ΝΕΑ | FITNESS | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΣΧΕΣΕΙΣ

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Άγριο ξύλο στην πλατεία Βικτωρίας - Έκαναν καφετέρια γυαλιά - καρφιά Άγριο ξύλο στην πλατεία Βικτωρίας - Έκαναν καφετέρια γυαλιά - καρφιά
  2. Βόρεια Κορέα: Τιμούν τον Κιμ Ιλ Σουνγκ αναμένοντας την  Ημέρα του Ήλιου Βόρεια Κορέα: Τιμούν τον Κιμ Ιλ Σουνγκ αναμένοντας την "Ημέρα του Ήλιου"
  3. Ερντογάν: Με μαύρα γυαλιά φλερτάρει με την ΕΕ!  Μετά το δημοψήφισμα νέες συζητήσεις Ερντογάν: Με μαύρα γυαλιά φλερτάρει με την ΕΕ! "Μετά το δημοψήφισμα νέες συζητήσεις"