Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα μυστικά της διαθήκης του Γ. Δαλιανίδη!

Τα μυστικά της διαθήκης του Γ. Δαλιανίδη!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 24.10.2010 | 17:30
Πρώτη δημοσίευση: 24.10.2010 | 17:30

tlife

Ένας στενός φίλος του Γιάννη Δαλιανίδη μιλάει για τις τελευταίες επιθυμίες του...

Η κληρονομιά που άφησε στον ελληνικό λαό είναι σίγουρα ανεκτίμητη και ανεξίτηλη. Η περιουσία του διάσημου σκηνοθέτη θα μοιραστεί σε αγαπημένα του πρόσωπα, συγγενείς, αλλά θα αφήσει και ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του σε ορφανοτροφεία. Σε παιδάκια που δεν έχουν γονείς και δεν έχουν νιώσει την οικογενειακή αγάπη. Αυτό ήταν κάτι που  πονούσε πολύ και τον ίδιο από τότε που έμαθε ότι ήταν υιοθετημένος.

Η διαθήκη του Γιάννη Δαλιανίδη περιλαμβάνει εκτός από τα μετρητά, τις καταθέσεις του και τα εισπρακτικά δικαιώματα των έργων του που είναι εσαεί, δεκάδες σενάρια μέχρι και οπερέτες. Ένα μεγάλο διαμέρισμα στα Ιλίσια πίσω από το ''Χίλτον'' όπου ζούσε ο σκηνοθέτης, τρία σπίτια στη Θεσσαλονίκη και ένα μαγαζί καθώς και οικόπεδα στην Καλλιτεχνούπολη στο Νέο Βουτζά. Όλα τα παραπάνω θα μοιραστούν σε φίλους και συγγενείς αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο θα περιέλθει σε ορφανοτροφεία και ιδρύματα για ειδικές ανάγκες.

Επιστήθιος φίλος του σκηνοθέτη ήταν ο χορογράφος Άγγελος Χατζής. Η φιλία τους χρονολογείται από το 1968. Όταν ο Άγγελος Χατζής έχασε τη μητέρα του το 2008 τότε ο Γιάννης Δαλιανίδης ξεκίνησε να κάνει σκέψεις για την δική του διαθήκη. Ο κ. Χατζής μίλησε στην Espresso της Κυριακής και μετέφερε της επιθυμίες του φίλου του Γιάννη Δαλιανίδη.

''Τον ρώτησα: Τι θα κάνεις Γιάννη με τη δική σου διαθήκη; και ο Γιάννης μου εκμυστηρεύτηκε: ''Όλη μου η περιουσία, κινητή και ακίνητη θα περιέλθει σε φίλους, συγγενείς και φυσικά σε ορφανοτροφεία, ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ανάγκες και γηροκομεία''.

Και συνεχίζει: ''Το άγχος του ήταν πως θα κατοχυρώσει και θα τακτοποιήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Τους συγγενείς του, την ξαδέλφη του την Καίτη Ιμπροχώρη, τον ανιψιό της και τους πιο κοντινούς του φίλους. Φυσικά δεν άφησε απέξω την οικονόμο του, τη Ντόρα. Τη λάτρευε. Σε αυτή μου είχε πει ότι θα αφήσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό . Βεβαίως δεν είχε πει ποτέ λεπτομέρειες, πως ακριβώς θα μοίραζε τα υπάρχοντα του. Ήθελε να κάνει έκπληξη, να δώσει χαρά σε όλους. Από την άλλη, ίσως ήθελε να δει ποιοι θα είναι κοντά του μέχρι το τέλος''.

Η διαθήκη του Γιάννη δαλιανίδη όπως ορίζει ο νόμος θα ανοιχτεί σε σαράντα ημέρες.


ΜΟΔΑ | ΟΜΟΡΦΙΑ | ΝΕΑ | FITNESS | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΣΧΕΣΕΙΣ

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook