Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα “οφέλη” ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Γιάννης Λάτσιος- Ελένη Μενεγάκη: μια ιστορία αγάπης… και μια ανακοίνωση!

Τις τελευταίες μέρες το… life style κουτσομπολιό που μας απασχολεί (?!?) όλους είναι το τι γίνεται με το γάμο του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί! Χωρίζει το ζευγάρι; Τι θα κάνουν με τα παιδιά τους; Τι θα γίνει με την κολοσσιαία περιουσία τους; Τι θα πάρει ο Μπραντ και τι η Αντζελίνα; Τα Μέσα Ενημέρωσης σε όλον τον κόσμο είναι μέρες τώρα στραμμένα προς Χόλιγουντ μεριά, περιμένοντας μία ανακοίνωση από το ζευγάρι. Τελικά όμως, η ανακοίνωση… ήρθε από τα Μελίσσια! 
 
Η ανακοίνωση
«Μελίσσια 29-01-2010
Μετά από 9 χρόνια κοινής ζωής και την απόκτηση 3 ανήλικων ακόμα παιδιών, αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε πλέον ο καθένας χωριστά ως πρόσωπα αλλά πάντα μαζί ως γονείς που μοιράζονται την αγάπη για τα παιδιά τους και την αγωνία για το μέλλον τους. Είμαστε σίγουροι ότι η απόφασή μας αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή από όλους.»
 
Το «δικό μας ζευγάρι» πουλάει περισσότερο!
Μπορεί η ανακοίνωση να μην αφορά τους Πιτ-Τζολί αλά αφορά ένα «δικό μας ζευγάρι», το Γιάννη Λάτσιο και την Ελένη Μενεγάκη. ‘Ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε μαζί μας, απόκτησε τα παιδιά του μαζί μας, τα βάφτισε μαζί μας και που τώρα –δυστυχώς!- χωρίζει μαζί μας!
Είναι αλήθεια πως τα τελευταία εννέα χρόνια ασχολούμαστε συνεχώς μαζί τους. Οι τηλεθεατές, οι αναγνώστες παρακολουθούν το ζεύγος «Γιάννη –Ελένη» σε όλες τις φάσεις της μέχρι τώρα κοινής τους ζωής. Κι είναι επίσης, αλήθεια ότι η ζωή τους «πουλούσε» γιατί αλλιώς δεν θα ασχολιόταν κανείς μαζί τους…! Μην πείτε ότι κι εσείς δεν παρακολουθήσατε το γάμο τους, τις εγκυμοσύνες της Ελένης, τα επαγγελματικά τους βήματα, τους επαγγελματικούς τους «χωρισμούς», τις επαγγελματικές τους επανασυνδέσεις και… ξανά μανά τους «χωρισμούς». Μην πείτε ότι δεν ενημερωθήκατε ποιοι ήταν οι καλεσμένοι στις βαφτίσεις των παιδιών τους. Μην πείτε ότι δεν «ενημερωθήκατε» τόσες φορές –έστω και… κρυφοκοιτώντας- για το πού πήγε η Ελένη για ψώνια και τι αγόρασε. Ακόμα και διακοπές κάναμε μαζί τους, παρακολουθώντας συνεχώς πλάνα και φωτογραφίες τους!
Ε, ναι, το ζευγάρι «Γιάννης –Ελένη» μας απασχόλησε πολύ.
Ίσως και να μας ενδιαφέρει περισσότερο από τους «Μπραντ-Αντζελίνα». Τι να μας πουν άλλωστε οι ξένοι; Εδώ έχουμε τα… δικά μας προβλήματα με τους δικούς μας ανθρώπους!
Μισό…! Για να μην παρεξηγούμαστε…! Δεν χλευάζω και δεν ειρωνεύομαι καθόλου…! Άλλωστε ένας χωρισμός –τις περισσότερες φορές- κρύβει αρκετές στεναχώριες. Αλλά, κάπου εκεί, στην άκρη του μυαλού μου, «βλέπω» μία υπερβολική προβολή και μία καλοστημένη επικοινωνιακή πολιτική!
Μισό, ξανά…! Για να μην παρεξηγούμαστε πάλι…! Δεν βλέπω «στημένη επικοινωνία» από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Στην πλάτη τους όμως (για ακόμα μία φορά) και με τη συμβολή τους (για ακόμα μία φορά) στήθηκε ένας χορός δημοσιευμάτων. Και μην μου πείτε πως «όχι»! Είπαμε: η ανακοίνωση… ήρθε από τα Μελίσσια!
 
Θέμα επιλογών
Αν και σε άλλους χωρισμούς έχουμε συνηθίσει οι εμπλεκόμενοι να… ξεκατινιάζονται σε τηλεοπτικά παράθυρα, να ανταλλάσσουν λόγια βαριά και να μας κάνουν να ξεχνούμε τα προηγούμενα ευτυχισμένα και χαμογελαστά κοινά τους πλάνα και φωτογραφίες, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Γιάννης –Ελένη επέλεξαν μία λιτή ανακοίνωση, ένα σεμνό δελτίο Τύπου. Όχι! Δεν επέλεξαν ο χωρισμός τους να δημοσιοποιηθεί από μόνος του. Δεν επέλεξαν να μαθευτεί αυτό από κάποια «ανεπιβεβαίωτη πληροφορία»! Κάθισαν, έγραψαν, συνέταξαν και κυκλοφόρησαν την ανακοίνωσή τους! Κι αμέσως, έγιναν θέμα στο διαδίκτυο, σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές, ενώ κυκλοφόρησαν κι εκτάκτως πολυσέλιδα περιοδικά… αφιερωμένα στο χωρισμό τους!
Θα μπορούσαν (?!?) όλο αυτό να το αποφύγουν. Όπως έχει γίνει εδώ και καιρό που οι φήμες κυκλοφορούσαν…! Αλλά φαίνεται ότι όπως τόσα χρόνια μοιράζονται μαζί μας την κοινή τους ζωή, αποφάσισαν να μοιραστούν μαζί μας και το χωρισμό τους. Είναι θέμα επιλογών…!
Άλλωστε η Ελένη το μοιράστηκε με τους τηλεθεατές της όταν στο κλείσιμο της εκπομπής της, το μεσημέρι της ίδιας μέρας που κυκλοφόρησε η ανακοίνωση από τα Μελίσσια, είπε: «Τέλειωσε κι αυτή η εκπομπή. Τέλειωσε κι αυτή η μέρα, τελειώνει κι αυτός ο μήνας, τελειώνει κι αυτή η βδομάδα. Όλα κάποτε τελειώνουν! Να περάσουμε ένα καλό σαββατοκύριακο, μια ήσυχη πανσέληνο και τη Δευτέρα το πρωί, ραντεβού όλοι μαζί. Γιατί μαζί πάντα περνάμε καλύτερα…!». Και η Ελένη δεν λέει ποτέ και τίποτα τυχαία…!
 
Θέμα αποφάσεων
Έτυχε να έχω συνεργαστεί και με τους δύο. Έχω ζήσει το Γιάννη Λάτσιο και την Ελένη Μενεγάκη και στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική τους ζωή. Δεν θα ήθελα –και δεν μπορώ!- να αναφέρω πολλά από αυτά που έχω ζήσει μαζί τους. Δεν θα ήθελα –και δεν μπορώ- να πω ότι λυπάμαι για το χωρισμό τους. Καταλαβαίνω ότι για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, αυτή θα είναι η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσαν να πάρουν. Συνεπώς αυτή είναι η καλύτερη λύση και για τους δύο. Στο χέρι τους είναι αν από δω και στο εξής μεταχειριστούν αξιοπρεπώς την προσωπική τους ζωή. Και φαντάζομαι, απ’ όσο τουλάχιστον τους γνωρίζω, ότι αυτό θα κάνουν.
 
Οι φήμες…!
Δεν σκοπεύω –και δεν θέλω- να ασχοληθώ καθόλου με τις φήμες περί τρίτων, τέταρτων και λοιπών εμπλεκόμενων προσώπων.
Δεν σκοπεύω –και δεν θέλω- να ασχοληθώ καθόλου με τις φήμες περί «στημένων διαζυγίων» προς άγρα τηλεθέασης και επαγγελματικών οφελών!
Δεν σκοπεύω –και δεν θέλω- να ασχοληθώ καθόλου με φήμες. Το μόνο που με απασχολεί, είναι η «ανακοίνωση που ήρθε από τα Μελίσσια». Κι αυτό δεν είναι φήμη αλλά υπαρκτό γεγονός. Κι αν δεν υπήρχε, ίσως να έβλεπα διαφορετικά κάποια πράγματα. Αλλά δεν μπορώ…! 
 
Επίλογος…?!?
Μπορώ να θυμηθώ αμέτρητες στιγμές που έβλεπα τον έναν να κοιτάζει τον άλλον στα μάτια με πραγματική αγάπη. Αλλά θα γίνω μελό…! Άλλωστε είπαμε: για να πάρουν αυτήν την απόφαση, είναι σίγουρα η καλύτερη λύση που θα είχαν! Και για να τους… επιστρέψω και την «ανακοίνωση από τα Μελίσσια», θέλω να πιστεύω ότι… «η απόφασή τους αυτή θα υποστηριχθεί και θα γίνει σεβαστή –πρώτα από όλα- από τους ίδιους…»!
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε