Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τα παιδιά κινδυνεύουν διπλά με το παθητικό κάπνισμα!

Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης σας επιτρέπει να καπνίζετε αλλά η ζωή των παιδιών σας, σας απαγορεύει.

Όλες οι μαμάδες γνωρίζουν ότι είναι πολύ κακό να καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μετά τη γέννα μπροστά στο παιδί. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και αιφνίδιο θάνατο. Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης σε συμβουλεύει να μην καπνίζεις ποτέ μπροστά στο παιδί σου και σου επισημαίνει τις συνέπειες που θα έχει στον οργανισμό του…
 
Αν κρατάτε τσιγάρο σβήστε το και αν έχετε παιδιά κόψτε το. Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης σας επιτρέπει να καπνίζετε αλλά η ζωή των παιδιών σας, σας απαγορεύει. Η δική σας ζωή κινδυνεύει επίσης, αλλά είναι δική σας.
Τα παιδιά σας όμως υποχρεώνονται να καπνίζουν παθητικά βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους. Πρόκειται για το λεγόμενο παθητικό κάπνισμα στο οποίο εξαναγκάζονται τα παιδιά να ζουν και να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο από τους καπνούς των τσιγάρων.
 
10 τσιγάρα καπνιστή=1 τσιγάρο παθητικού καπνιστή…
 
Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των γιατρών διεθνώς επικεντρώνεται στο παθητικό κάπνισμα των παιδιών κι αυτό διότι έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά τα στοιχεία που αποδεικνύουν τους άμεσους αλλά και μελλοντικούς κινδύνους για την υγεία τους.
Έχει υπολογιστεί ότι για κάθε 10 τσιγάρα ενός καπνιστή, ο παθητικός καπνιστής εισπνέει ένα τσιγάρο. Το τραγικότερο όμως είναι ότι ενώ ο παθητικός καπνιστής καπνίζει ποσοτικά λιγότερο, ποιοτικά όμως εισπνέει περισσότερα επικίνδυνα στοιχεία για τον λόγο ότι το κάπνισμα ενός τσιγάρου παράγει περίπου 5.000 γνωστές χημικές ουσίες.
Ο καπνός που ρουφάει ο ενεργός καπνιστής περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα, νικοτίνη και πίσσα. Ο καπνός όμως που εισπνέει ο παθητικός καπνιστής έχει και ποσότητες νιτροζαμίνης και βεζοπυρενίου που αποδεδειγμένα είναι καρκινογόνες.
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε