Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τα βραβεία Oscar ζωντανά στο TLIFE!

Τα βραβεία Oscar ζωντανά στο TLIFE!

Πλησιάζει η 83η Τελετή Απονομής Βραβείων Όσκαρ και το TLIFE θα σου μεταδώσει την ίδια στιγμή ό,τι πρόκειται να συμβεί στο κόκκινο χαλί αλλά και ποιοι θα είναι πλέον οι καλύτεροι ηθοποιοί και οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Πλησιάζει η 83η Τελετή Απονομής Βραβείων Όσκαρ και το TLIFE θα σου μεταδώσει την ίδια στιγμή ό,τι πρόκειται να συμβεί στο κόκκινο χαλί αλλά και ποιοι θα είναι πλέον οι καλύτεροι ηθοποιοί και οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το κόκκινο χαλί έχει στρωθεί, οι διάσημες star επέλεξαν τις εντυπωσιακές τουαλέτες και όλα είναι έτοιμα για την λαμπερή βραδιά που θα έχεις την ευκαρία να δεις live μέσα από το TLIFE.

Τα φετινά Oscar έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα λόγο της υποψηφιότητας μας με την ταινία “Κυνόδοντας” και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Hollywood!

Η υποψηφιότητα του Κυνόδοντα

Ο Κυνόδοντας θα είναι υποψήφιος για το Oscar Ξενόγλωσσης Ταινίας 2011 και  θα ταξιδέψει την Ελλάδα στο Kodak Theatre για την 83η απονομή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας.

H ταινία έχει λάβει ήδη σημαντικές διακρίσεις και βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ξεκινώντας από το πρώτο βραβείο του τμήματος “Ένα κάποιο βλέμμα” στο Φεστιβάλ των Καννών, τον Μάιο του 2009.

Την βραδιά της απονομής έχει να αναμετρηθεί με το “Biutiful” του Αλεχάντρο Ιναρίτου που εκπροσωπεί το Μεξικό, το “Πέρα από το νόμο” (Hors la loi) του Ρασίντ Μπουσαρέμπ από την Αλγερία, το “In a better world” της Σουσάνε Μπίερ από τη Δανία και το “Incendies” του Ντενί Βιλενέβ από τον Καναδά.

“Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις τι να πεις σε μια τέτοια περίπτωση. Δεν ξέρω ακριβώς πως νιώθω. Είμαι σίγουρα ξαφνιασμένος και χαρούμενος. Σκέφτομαι τους συνεργάτες μου και είμαι περήφανος. Δεν ξέρω τι άλλο. Ίσως αυτό να μη μοιάζει πολύ με επίσημη δήλωση, αλλά είναι”, δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος για την υποψηφιότητα της ταινίας του, την οποία έμαθε ενώ δεν βρισκόταν στην Αθήνα.

Διαβάστε εδώ τα ποια είναι τα φαβορί και ποια τα outsider!

Την Παρασκευή παρατέθηκε στο Kodak Theatre στην συνοικία Χόλιγουντ του Λος Άντζελες, δεξίωση στους σκηνοθέτες των υποψήφιων ξενόγλωσσων ταινιών κι ανάμεσά τους βρέθηκε και ο δικός μας, Γιώργος Λάνθιμος.

Δες φωτογραφίες:

Οι σκηνοθέτες, από αριστερά, Σούζαν Μπίερ από την Δανία, Ρασίντ Μπουσαρέμπ από την Αλγερία, Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου από το Μεξικό, Γιώργος Λάνθιμος από την Ελλάδα και Ντενί Βιλνέβ από τον Καναδά.

Η ηθοποιός Ανέτ Μπένινγκ, δεξιά, απονέμει το πιστοποιητικό υποψηφιότητας για βραβείο στον Έλληνα σκηνοθέτη.

Τα βραβεία του “Κυνόδοντα”

Ο “Κυνόδοντας” έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Τον Μάιο του 2009 κέρδισε το πρώτο βραβείο του τμήματος “Ένα κάποιο βλέμμα” (“Un certain regard”) στο Φεστιβάλ των Καννών.

Τον Αύγουστο της ίδια χρονιάς απέσπασε το ειδικό βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο.

Το Νοέμβριο του 2009 “έφυγε” από το 20ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Στοκχόλμης με το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Στην απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τον Μάιο του 2010, ο «Κυνόδοντας» απέσπασε πέντε διακρίσεις, μεταξύ αυτών τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.

Τελευταία διάκριση για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ήταν η απονομή του βραβείου καλύτερης ταινίας στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λιουμπλιάνας τον περασμένο Νοέμβριο.

Τι λέει ο ίδιος για την ιστορία της ταινίας

“Το στήσιμο της οικογένειας έγινε κάπως υποσυνείδητα. Υπάρχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού σου, το οποίο σου φαίνεται ενδιαφέρον και το δοκιμάζεις, βλέπεις αν λειτουργεί ή όχι. Από την αρχή είχα στο μυαλό μου ότι το κορίτσι θα είναι αυτό που θα προσπαθήσει να ξεφύγει. Βέβαια, υπάρχει και η ιστορία με τον μεγάλο αδελφό, ο οποίος έχει ήδη φύγει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι αληθινή ή όχι. Μ’ άρεσε η ηρωίδα της ταινίας να είναι ένα κορίτσι που προσπαθεί να φύγει από μια πατριαρχική οικογένεια, η οποία δίνει περισσότερη σημασία στο αγόρι και σέβεται τις ανάγκες του, ενώ αντίθετα το κορίτσι το θεωρεί πιο δεδομένο. Νομίζω ότι αυτή είναι η κλασική νοοτροπία που συναντάς σε μια ελληνική οικογένεια.”

Διαβάστε εδώ ποιοι πήραν τα αντιβραβεία Όσκαρ, τα γνωστά σε όλους “Χρυσά βατόμουρα”

Οι  Έλληνες βραβευμένοι με Όσκαρ

Αν η ταινία του Λάνθιμου καταφέρει να κερδίσει το χρυσό αγαλματάκι θα προστεθεί στην λίστα με τους υπόλοιπους Έλληνες που κέρδισαν Όσκαρ. Ας τους θυμηθούμε:

– 1944: Κατίνα Παξινού, Β’ Γυναικείος ρόλος – “Για ποιόν χτυπάει η καμπάνα” (For whom the bells tolls).

– 1961: Μάνος Χατζιδάκις, Καλύτερο τραγούδι “Τα παιδιά του Πειραιά” – “Ποτέ την Κυριακή” (Never on Sunday).

– 1965: Βασίλης Φωτόπουλος, Καλλιτεχνική διεύθυνση– “Ζορμπάς” (Alexis Zorbas).

– 1981: Βαγγέλης Παπαθανασίου, Καλύτερη μουσική – “Οι δρόμοι της φωτιάς” (Chariots of fire).

– 1983: Κώστας Γαβράς, Διασκευασμένο σενάριο – “Αγνοούμενος” (Missing).

Μπείτε εδώ για να δείτε ζωντανά μέσα από το TLIFE  την 83η Τελετή Απονομής Βραβείων Όσκαρ.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε