Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τι πρέπει να προσέχετε στις διαδικτυακές σας συνομιλίες

Όπως σε κάθε κοινωνική επαφή μας, έτσι και με τις βιντεοκλήσεις υπάρχουν μερικοί άτυποι κανόνες καλής συμπεριφοράς.

Στις μέρες με την αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας και των δικτύων αλλά και της οικονομικής κρίσης, με μια απλή webcam μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει με όποιον θέλει όπου και αν βρίσκεται ο άλλος, σαν να ήταν απέναντί του και φυσικά δωρεάν.

Παρακάτω σας δίνουμε 10 συμβουλές για να συμπεριφερθείτε σωστά σε μια συνομιλία.

Πριν λοιπόν ξεκινήσετε μια βιντεοκλήση, προσέξτε τα μαλλιά σας και σιγουρευτείτε ότι τα ρούχα σας είναι καθαρά. Αυτό είναι το λιγότερο που έχετε να κάνετε μιας και ο άλλος σας βλέπει και η ποιότητα της κλήσης έχει βελτιωθεί πολύ. Οπότε προσέξτε την εικόνα σας!

Αν πάλι βαριέστε να φτιαχτείτε για μια απλή βιντεοκλήση μπορείτε να χρησιμοποιήστε διάφορα προγράματα που σας μεταμορφώνουν σε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε με αποτέλεσμα να κλέψετε τις εντυπώσεις χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Πάντα να θυμάστε ότι ο άλλος σας βλέπει! Αυτό σημαίνει οτι δεν κάνουμε χειρονομίες κακές όπως ειρωνικές γκριμάτσες σε ότι και να σας λένε και φυσικά αποφεύγουμε τις κακές συνήθειες που έχουμε όταν είμαστε μπροστα στον υπολογιστή, μόνοι μας…

Ποτέ μα ποτέ δεν τρώμε όταν μιλάμε! Κανένας δεν έχει όρεξη να σας βλέπει να “γουρουνιάζετε” την ώρα που σας μιλάει. Καλό θα είναι επίσης να πετάξτε την τσίχλα γιατί είναι πολύ ενοχλητικό να ακούει ο άλλος χρουτσ χρουτσ κάθε λίγο.

Μην δείχνετε οτι βαριέστε ακόμα και αν όντως είναι πολύ βαρετά. Προσπαθείστε να μην κοιτάτε κάθε λίγο το ρολόι σας, μην ανεβάζετε τα πόδια σας στο γραφείο και μην ζωγραφίζετε την ώρα που μιλάτε. Προσπαθείστε να δείξετε λίγο ενδιαφέρον ακόμα και αν θέλετε να ανοίξει η γη να σας καταπιεί.

Για να μην έχετε προβλήματα με τον ήχο χρησιμοποιώντας μια webcam με ενσωματωμένο μικρόφωνο. Μια εναλλακτική λύση είναι ένα σετ με ακουστικά και μικρόφωνο που προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και θα λέτε και θα ακούτε τα πάντα.

Προσέξτε τον χώρο από τον οποίο μιλάτε στην webcam σας. Φροντίστε να είναι όλα τακτοποιημένα στο φόντο για να μην σας βγεί το όνομα του ακατάστατου.

Καλό θα είναι για να ακούτε και να σας ακούν καλύτερα να είστε σε ένα ήσυχο περιβάλλον.

Τέλος ελέγξτε το φως που υπάρχει στο χώρο. Βρείτε λοιπόν ένα καλά φωτισμένο δωμάτιο, ενώ προσέξτε να μην έχετε ακριβώς από πίσω σας έντονο φως..

Για όποιο λόγο κι αν κάνετε την βιντεοκλήση, συμπεριφερθείτε σαν να είστε πραγματικά στο ίδιο δωμάτιο με το συνομιλητή σας. Να είστε ο εαυτός σας και σίγουρα όλα θα πάνε καλά

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε