Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Το TLIFE σε “ταξιδεύει” στις τέσσερις πιο σπουδαίες εκθέσεις μόδας στον κόσμο…

Το TLIFE σε “ταξιδεύει” στις τέσσερις πιο σπουδαίες εκθέσεις μόδας στον κόσμο…

Balenciaga, Hermes, Comme des Garcons, Prada… Όταν η μόδα γίνεται τέχνη και εκτίθεται σε μουσεία… Όταν ο χρόνος ανεβάζει την αξία τους…

Αν κάτι μπορεί να σου λείπει είναι οι βόλτες σε μουσεία και galleries όπου έχεις τη δυνατότητα να περάσεις το χρόνο σου και να εμπλουτίσεις τον πνευματικό σου κόσμο όχι με πράγματα που “πρέπει” να δεις αλλά με πράγματα που θέλεις να δεις αφού αποτελεί ένα από τα προσωπικά σου ενδιαφέροντα.

Τα “θέλω” αυτά είναι πολλά αν αναλογιστείς πως ολοένα και περισσότεροι οίκοι μόδας παρουσιάζουν την ιστορία τους μέσα από εκθέσεις με φορέματα, σκίτσα αλλά και όλα αυτά τα στοιχεία που έχτισαν αυτό που είναι σήμερα. Πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να ξεκινήσει με μεράκι κι αγάπη να σχεδιάζει και σιγά σιγά να γίνεται θρύλος; Πώς τα κατάφερε; Ποιες επέλεξαν τα ρούχα του; Ποιά ρούχα έχουν μείνει αλώβητα στο χρόνο; Όλα αυτά σε μία βόλτα γίνονται βίωμα του επισκέπτη και οι υπεύθυνοι των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου παραθέτουν το μεγαλύτερο κομμάτι ώστε να ικανοποιήσουν τις φανατικές της μόδας.

Έχοντας στο μυαλό πως η μόδα δεν είναι μόνο συνολάκια αλλά κουβαλάει ολόκληρη ιστορία που την κατατάσει σε είδος τέχνης το TLIFE βρήκε τις τέσσερις πιο σπουδαίες εκθέσεις μόδας στον κόσμο που αξίζει να γνωρίζεις και σου δίνει μια μικρή γεύση. Γιατί όταν δεν μπορείς να ταξιδέψεις… μπορείς σίγουρα να “ταξιδέψεις”. Και σε αυτό βοηθάνε πάντα οι φωτογραφίες…

Cristobal Balenciaga Collector of Fashions, Παρίσι
Απρίλιος 13- Οκτώβριος 7, 2012

Η οικογένεια του coutier Cristobal Balenciaga με αφορμή τα 40 χρόνια μετά το θάνατό του δημιούργησε μία έκθεση αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου γάλλου σχεδιαστή με κάποια από τα πιο σημαντικά κομμάτια στην ιστορία του οίκου Balenciaga. Φορέματα από ταφτά, γεωμετρικά σχέδια,φτερά και όλα τα ρούχα που ανέδειξαν τον Cristobal Balenciaga σε θρύλο.

Δες φωτογραφίες και διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε