Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το TLIFE σου προτείνει προορισμούς για την Πρωτομαγιά!

Ρίξε μια ματιά στους προορισμούς που σου προτείνει το TLIFE!

Τι θα έλεγες για μια μονοήμερη απόδραση με τον σύντροφο, την οικογένεια ή την παρέα σου; Ή ακόμα και μόνη σου… Όλοι μας έχουμε ανάγκη, που και που, από λίγη ξεκούραση κι επαφή με την φύση… Να ξεφεύγουμε λιγάκι από την τσιμεντούπολη και το καυσαέριο της Αθήνας βρε αδερφέ! Η Πρωτομαγιά αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία…

Δες λοιπόν εξορμήσεις που σου προτείνει το TLIFE και οι οποίες είναι τόσο κοντά στην πρωτεύουσα, ώστε να μην είσαι όλη μέρα μέσα σ’ ένα αμάξι, αλλά ταυτόχρονα, τόσο μακριά από την βαβούρα και τον πανικό της πόλης, ώτσε να νιώθεις λες κι έχεις μεταφερθεί σε άλλο νομό!

Όσο για εσάς που βρίσκεστε ήδη κάπου στην περιφέρεια, σίγουρα ξέρετε καλύτερα προς τα που θα κατευθυνθείτε. Σου παραθέτουμε κάποιες πληροφορίες για τον κάθε προορισμό, αλλά να θυμάσαι… ”Ρωτώντας πας στην πόλη!”

Αίγινα!

Το νησί παρουσιάζει σημαντικά αξιοθέατα όπως ο Ναός της Αφαίας, η Παλαιοχώρα (ο “νησιωτικός” Μυστράς), τα υπολείμματα του ναού του Ελλανίου Διός, ο προϊστορικός οικισμός της Κολώνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πολύ γνωστές παραλίες του νησιού είναι ο Μαραθώνας και η Αγία Μαρίνα. Δημοφιλές τουριστικό κέντρο αποτελεί επίσης το επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, καθώς και πληθώρα εκκλησιών που διασώθηκαν μετά την τουρκοκρατία.

Σπέτσες!

Η δοξασμένη πατρίδα της Μπουμπουλίνας, οι Σπέτσες, το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού κόλπου, με τη μεγάλη ναυτική παράδοση, την ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα, προσφέρεται για διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο είναι και ιδανικός προορισμός για μίνι αποδράσεις όπως είναι οι μονοήμερες. Το κλίμα είναι δροσερό και υγιεινό και προσφέρεται ως τόπος παραθερισμού. Τις Σπέτσες απαρτίζουν τρεις ακόμη νησίδες: η Σπετσοπούλα, ο Άγιος Ιωάννης και το Μικρό Μπούρμπουλο.

Αγκίστρι!

Το Αγκίστρι βρίσκεται μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά – σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα – και αποτελεί έναν μικρό παράδεισο του Αργοσαρωνικού, περιτριγυρισμένο από πράσινο και καταγάλανα νερά. Εκεί θα βρεις καταπράσινα πευκοδάση, αμμουδερές παραλίες, γαλήνη αλλά ταυτόχρονα και έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν.

Τζια – Κέα!

Η Κέα είναι ένα από τα μεγαλύτερα Κυκλαδονήσια κι έχει πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Περπατώντας στα μονοπάτια του νησιού ανακαλύπτει κανείς τα όμορφα δάση της Βασιλικής δρυός, τις χρυσές αμμουδιές με δροσερά γαλανά νερά, ενώ οι κοιλάδες και τα μονοπάτια της, είναι κατάσπαρτα από λουλούδια. Καταπράσινες λοφοπλαγιές, εκπληκτική θέα και μοναδικά αξιοθέατα, όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Καρθαίας. Σίγουρα θα γυρίσεις έχοντας στην ψηφιακή σου πολλές μοναδικές φωτογραφίες!

Ναύπλιο!

Τι καλύτερο από μία βόλτα με καϊκάκι μέχρι το Μπούρτζι, μικρό φρούριο χτισμένο σε νησίδα μέσα στο λιμάνι, κι ύστερα μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης και το  ενετικό φρούριο που δεσπόζει στην πόλη, το Παλαμήδι; Το Ναύπλιο παραμένει σταθερή αξία, καθώς τα συνδυάζει όλα… Πράσινο και γαλάζιο, ηρεμία και ξεφάντωμα – όσο μπορείς ν’ αντέξεις – βόλτα στα ξεχωριστά καταστήματά του κι εγκυκλοπαιδική διεύρυνση των οριζόντων σου! Δεν παύει ποτέ να μας γοητεύει με τα υπέροχα νεοκλασικά, τα πλακόστρωτα δρομάκια και την προκυμαία.

Καλή Πρωτομαγιά!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε