Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το συγκρότημα που τραγουδάει τον… “Χορό στη βροχή” στο TLIFE!

Οι “Άτμα” θέλουν ότι κάνουν στην μουσική τους να το κάνουν με ψυχή από κει πήραν και το όνομά τους…

Οι Άτμα είναι ένα συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη και δημιουργήθηκαν το 2006 από τους: Δημήτρη Τερζίδη (φωνή) Μαργαρίτα Λοΐζου (φωνή), Χάρη Γκατζόφλια (πλήκτρα), Άνθιμος Manti (κιθάρα), Κώστα Ταλταμπάνη (μπάσο) και Αντώνη Μαυρουδή (τύμπανα). Από τότε η παρουσία τους στα μουσικά δρώμενα της πόλης είναι συνεχής και ιδιαίτερα έντονη.

Το Σεπτέμβριο του 2009 απέκτησαν συμβόλαιο με μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρίες, τη MINOS EMI. Το πρώτο τους single, με τίτλο “Χορός στη βροχή“, ακούγεται ήδη στα ραδιόφωνα όλης της χώρας και σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Αυτή την περίοδο οι Άτμα βρίσκονται στο studio προετοιμάζοντας το album τους, που αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα και κάπου εκεί ανάμεσα στις ηχογραφήσεις τους, το TLIFE τους βρήκε για να τους γνωρίσουμε καλύτερα!

Πως δηΔημήτρηςμιουργήθηκαν οι “Ατμα”; Γνωριζόσασταν από πριν; Πως προέκυψε το όνομα σας; 

Δεν ήμασταν φίλοι, αλλά γνωριζόμασταν από πριν μιας και όλοι μας ήμασταν ενεργά μέλη της μουσικής σκηνής της Θεσσαλονίκης. Συχνάζαμε στους ίδιους χώρους, ήμασταν γνωστές μεταξύ μας φυσιογνωμίες. Κάποια στιγμή, και κυρίως μετά από μια σειρά από συμπτώσεις μαζευτήκαμε και δημιουργήθηκε το συγκρότημα…

Δημήτρης: Το όνομα “άτμα” ήταν ιδέα ενός φίλου μας. Σαν ιδέα τη βρήκαμε καλή, και σαν λέξη εύηχη και κυρίως εύστοχη, αφού άτμα σημαίνει “ψυχή”. Θέλουμε ό,τι κάνουμε στη μουσική μας αλλά και στη ζωή μας να το ορίζει η ψυχή μας.

Κάνετε παρέα και εκτός δουλειάς; Θεωρείτε ότι είνΧάρηςαι απαραίτητο για να είναι δεμένο το συγκρότημα επάνω στην σκηνή ότι πρέπει να είστε φίλοι;

Χάρης: Δεν είναι απαραίτητο, αλλά σίγουρα είναι το ιδανικό. Είναι άλλη η επικοινωνία και η χημεία όταν είσαι φίλος με τους ανθρώπους που μοιράζεσαι τη σκηνή. Εμείς μετά από τόσα χρόνια έχουμε ξεπεράσει το επίπεδο της φιλίας και κινούμαστε σε …”οικογενειακά” επίπεδα. Έχουν γνωρίσει τα σόγια και τέτοια..

Ξεκινώντας να παίζετε μουσική στη Θεσσαλονίκη, φανταζόσταν ότι σήμερα θα ήσασταν στο στούντιο να ετοιμάζεται το πρώτο σας CD;

Κώστας: Όποιος πει ότι δεν το φανταζόταν ψεύδεται! Εννοείται ότι το σκεφτόμασταν και αυτός είναι και ο στόχος κάθε μουσικού. Κάποια στιγμή ο καθένας να κάνει κάτι δικό του.

Tι τραγούδια θα περιλαμβάνει αυτό το CD; 

Θα περιλαμβάνει τραγούδια που κατά κύριο λόγο έχουν γραφτεί από εμάς και θα κινείται σε ποπ και ροκ ήχους. Είναι μια δουλειά που την ετοιμάζουμε με πολύ μεράκι και πολλή αγάπη και πραγματικά ανυπομονούμε να τη μοιραστούμε με τον κόσμο!

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σας και ποια η χειρότερη στην πορεία σας μέχρι σήμερα; 

Έχουμε ζήσει και όμορφες και άσχημες στιγμές στην πορεία μας. Πολλές επιβραβεύσεις αλλά και απογοητεύσεις. Τα άσχημα τα αφήνουμε πίσω και μαθαίνουμε από αυτά, ενώ είμαστε σίγουροι πως τα καλύτερα έρχονται.

Με ποιους ανθρώπους θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Αντώνης: Δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε με κάποιον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, αλλά εννοείται είμαστε πολύ ανοιχτοί σε οποιασδήποτε μορφής συνεργασία. Οι συνεργασίες, γενικότερα, είναι πολύ δημιουργικές καταστάσεις και μας ενδιαφέρει να κάνουμε πράγματα που μας εκφράζουν, που είναι δημιουργικά και που μας εξελίσσουν σαν ανθρώπους, αλλά και σαν μουσικούς.

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που “αγκαλιάζει” τα συγκροτήματα;

Άνθιμος: Μάλλον είναι μια χώρα που τα συγκροτήματα έχουν καταφέρει να αναδειχθούν μέσα από τη σκληρή δουλειά που ρίχνουν. Τα ίδια τα συγκροτήματα έχουν καταφέρει με πολλή προσπάθεια η Ελλάδα να τα αγκαλιάσει.

Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι σας κάνει να ξεχωρίζετε από τα άλλα συγκροτήματα;

Αν και αυτό είναι ένα ερώτημα που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί από εμάς τους ίδιους -είναι λίγο σαν να λιβανίζουμε τα γένια μας- αυτό που μπορούμε να πούμε έιναι ότι δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας στη σκηνή στις ζωντανές μας εμφανίσεις, και φυσικά κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε όταν ασχολούμαστε με τα δικά μας τραγούδια με τη δική μας μουσική. Μαργαρίτα

Σε μουσικό ριάλιτι θα μπαίνατε;

Είμαστε συγκρότημα εδώ και έξι χρόνια. Όχι μόνο τώρα, αλλά και από παλιά όταν σκεφτόμασταν το είδος της πορείας που θα θέλαμε να έχουμε στο χώρο της μουσικής, τα ριάλιτι ποτέ δεν αποτέλεσαν επιλογή. Ίσως και να κάναμε λάθος που κάναμε αυτήν την επιλογή, μιας και η προβολή που αποκομίζει κανείς από αυτά τα shows είναι τεράστια, αλλά σίγουρα δεν μετανιώνουμε.

Πώς νιώθετε όταν ακούτε στο ραδιόφωνο να παίζει το τραγούδι σας;

Μαργαρίτα: Είναι συναίσθημα από τα λίγα. Είναι σαν να μοιράζεσαι ένα κομμάτι από την ψυχή σου με τον κόσμο..

Το τραγούδι “Χορός στη βροχή” είναι ένα άκρως ερωτικό κομμάτι. Που το αφιερώνετε;

Το αφιερώνουμε σε κάθε ερωτευμένο άνθρωπο που όταν ακούει το τραγούδι μας αισθάνεται ότι έχει γραφτεί γι αυτόν!
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε