Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Το βιβλίο “Το νησί” άνοιξε τον δρόμο για την επιτυχία της σειράς!

Το βιβλίο έγινε ανάρπαστο και το ίδιο δημοφιλής αναμένεται να είναι και η τηλεοπτική του μεταφορά…

Η Victoria Hislop είναι δημοσιογράφος και συνεργάζεται με τις εφημερίδες Sunday Telegraph, Daily Telegraph και με το περιοδικό Woman & Home. Στο συγγραφικό της έργο υπάρχει ένα ακόμα βιβλίο με τίτλο “Ο γυρισμός” αλλά αυτό που την καθιέρωσε  και της χάρισε το βρετανικό βραβείο του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα για το 2007, είναι “Το νησί”.

Η πρώτη έκδοση του βιβλίου έγινε το 2005 στην Αγγλία, όπου ζει μόνιμα η συγγραφέας, ακολούθησε η μετάφραση και η κυκλοφορία του στην Ελλάδα το 2007 και σε ακόμη 23 χώρες, ώστε μέσα σε 4 χρόνια να εκτοξευθεί στις λίστες των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων παγκοσμίω
ς. Για 24 βδομάδες κυριάρχησε στο Βρετανικό τοπ 10 και αποτελεί  ένα βιβλίο που έγινε διεθνές bestseller με 2.000.000 πωλήσεις εκ των οποίων 300.000 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και συνεχίζονται με εκπληκτικούς ρυθμούς.

Η συγγραφέας μιλώντας στο TLIFE αποκαλύπτει πως η έμπνευση για την ιστορία της ήρθε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Κρήτη. “Το 2001 είχα πάει διακοπές με την οικογένειά μου στην Κρήτη. Κάποια στιγμή φύγαμε με μια βάρκα και πήγαμε στο νησί. Τότε πίστεψα πως αυτό ήταν ένα πολύ διαφορετικό μέρος, με πολύ καλή ατμόσφαιρά και ενέργεια. Έτσι από το πρώτο, κιόλας, απόγευμα άρχισα να γράφω. Η έμπνευση ήρθε αμέσως, δεν περίμενα στιγμή”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η ιστορία του βιβλίου αναφέρεται στην νεαρή Αλέξις που λαχταρά να μάθει για το παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας, που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Ξέρει μόνο ότι η μητέρα της μεγάλωσε σ’ ένα μικρό χωριό της Κρήτης προτού φύγει οριστικά για το Λονδίνο. Όταν η Αλέξις αποφασίζει να επισκεφθεί την Κρήτη, η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για μια παλιά της φίλη και της υπόσχεται πως απ’ αυτήν θα μάθει την αλήθεια. Έκπληκτη, η Αλέξις ανακαλύπτει πως η ζωή της οικογένειάς της συνδέεται άμεσα με το μικρό και εγκαταλειμμένο νησί της Σπιναλόγκα – την πρώην αποικία των λεπρών. Μαθαίνει την ιστορία της γιαγιάς της και της μητέρας της, όπως και τη διάλυση της οικογένειάς της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη. Όλο αυτό πέρνει σάρκα και οστά με την νέα σειρά του Mega!

Δεν ήθελα “Το Νησί” να γίνει μια ταινία στο Χόλιγουντ γιατί φοβήθηκα ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ταινία τρόμου, εξηγεί η συγγραφέας για την επιλογή της να μην μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη το βιβλίο της. Έτσι, είχαμε την δυνατότητα να απολαύσουμε μία υπερπαραγωγή την προηγούμενη Δευτέρα στην πρεμιέρα της σειράς, που μας καθήλωσε και θα συνεχίσει να το κάνει…

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε