Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Το υπερθέαμα “The Wall Live” στην Αθήνα στις 8 και 9 Ιουλίου

Οι εμφανίσεις του Ιουλίου στην Αθήνα εντάσσονται σε έναν κύκλο περιοδειών ο οποίος έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Τορόντο του Καναδά.

Το υπερθέαμα «The Wall Live» θα παρουσιάσει ο Ρότζερ Γουότερς (Roger Waters), ο πρώην μπασίστας των Pink Floyd (Πινκ Φλόιντ) σε δύο μοναδικές συναυλίες, που θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ, την Παρασκευή, 8, και το Σάββατο, 9 Ιουλίου.

Η παγκόσμια περιοδεία με την υπογραφή του Ρότζερ Γουότερς (Roger Waters) στη δημιουργία και τον σχεδιασμό, γιορτάζει τα τριάντα χρόνια από τη δημιουργία του πολυ-πλατινένιου άλμπουμ των Πινκ Φλόιντ, ενώ αποτελεί και το «κύκνειο άσμα» του, μετά την περιοδεία του «The Dark Side of the Moon», που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2007 και 2008, που πέρασε και από την Ελλάδα.

Η σύγχρονη αλά… Ρότζερ Γουότερς περιοδεία «THE WALL LIVE» έχει ήδη συμπληρώσει 56 ημερομηνίες στη Βόρεια Αμερική, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το ευρωπαϊκό σκέλος, που ξεκίνησε τον Μάρτιο, με 62 συνολικά ημερομηνίες στο πρόγραμμα. Ο Γουότερς έχει εκφράσει την επιθυμία να την επεκτείνει και σε άλλες περιοχές του πλανήτη συμπεριλαμβανομένης και της Νότιας Αμερικής.

To «The Wall Live» του Ρότζερ Γουότερς είναι ένα θεατρικό έπος, όμοιο με τις παραστάσεις των Pink Floyd το 1980, αλλά και την all-star παρουσίαση του έργου, με αφορμή τον εορτασμό για την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου, τον Ιούλιο του 1990. Κεντρικό στοιχείο του show θα είναι ένας πραγματικός τοίχος -με 74 περίπου μέτρα πλάτος και περίπου 11 μέτρα ύψος- που θα κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του show, για να γκρεμιστεί λίγο πριν το τέλος του. Στο show συμμετέχουν και ειδικά σχεδιασμένες από τον Τζέραλντ Σκάρφ (Gerald Scarfe) κούκλες, που «εκφράζονται λεκτικά περισσότερο απ΄ ό,τι στην προηγούμενη εκδοχή του Wall», σύμφωνα με τον Γουότερς, ενώ συμπληρώνεται από εκτεταμένες σε διάρκεια προβολές (projections) και άλλα ειδικά εφέ.

Η μεγάλη έκπληξη της συναυλίας στις 8 Ιουλίου, είναι ότι η συγκεκριμένη παράσταση θα κινηματογραφηθεί, καθώς προορίζεται για κινηματογραφική διανομή και κυκλοφορία σε Blu-Ray.

Από την εταιρεία παραγωγής υπάρχουν όροι, οι οποίοι αναγράφονται στα εισιτήρια των ενδιαφερομένων, πως δεν θα πρέπει να φέρουν μαζί τους κάμερα ή κινητό, διότι θα τους απαγορευτεί η είσοδος στο γήπεδο.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής:

PL1 (Άνω Διάζωμα): 55 ευρώ

PL2 (Αρένα): 65 ευρώ

PL3 (Κάτω Διάζωμα): 88 ευρώ

PL4 (V.I.P.): 145 ευρώ

Τα σημεία προπώλησης στην Αθήνα είναι το Τichet House (Πανεπιστημίου 42-εντός της στοάς) και στη Θεσσαλονίκη το Music Land (Mητροπόλεως 102).

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε