Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τους συνέλαβαν απο το Facebook!

Τους συνέλαβαν απο το Facebook!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.03.2010 | 16:12
Πρώτη δημοσίευση: 01.03.2010 | 16:12

Στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα κάποιοι φοιτητές μπήκαν στο εστιατόριο του πανεπιστημίου το Σαββατοκύριακο των ευχαριστιών και έκλεψαν δημητριακά και αναψυκτικά.

Η αστυνομία ύστερα απο έρευνες που έκανε, τελικά τους εντόπισε μέσω του Facebook και τους συνέλαβε!


Ο τρόπος ήταν πολύ απλός. Οι υπάλληλοι του εστιατορίου επισκέφτηκαν το προφίλ των φοιτιτών στο Facebook και σύγκριναν τις φωτογραφίες τους με τις εικόνες που είχαν απο την κάμερα ασφαλείας.


Η Αστυνομία του πανεπιστημίου δήλωσε ότι χρησιμοποιούν συχνά τα κοινωνικά δίκτυα ως ένα εργαλείο για να βρίσκουν στοιχεία.


Παρόλο που τους συνέλαβαν για τη διάρρηξη, οι φοιτητές δήλωσαν ότι δεν τους αρέσει η ιδέα της αστυνομίας που ψάχνει τα προφίλ των φοιτητών αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αφού το υλικό που ανεβάζει ο κάθε χρήστης είναι ελεύθερο στο διαδίκτυο. Είναι δηλαδή ένα είδος Big Brother


Aπο την άλλη, σύμφωνα τον αξιωματικό της αστυνομίας, γίνεται προσπάθεια για την πρόληψη του εγκλήματος με νέους τρόπους για να συμβαδίζουν με την εποχή.

Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook
  2. Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger! Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger!
  3. Πόσο ασφαλές ήταν το Android και οι εφαρμογές στο Google Play το 2016; Πόσο ασφαλές ήταν το Android και οι εφαρμογές στο Google Play το 2016;
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook