Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τσικνοπέμπτη: Οι πιο λαχταριστές συνταγές για σήμερα!

Το ήξερες ότι το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για σωστή διατροφή; Τόσο για την υγεία, όσο και για την σιλουέτα σου…

Τσικονοπέμπτη! Καλή παρέα και κρέας… Τα κάρβουνα έχουν πάρει φωτιά. Το ήξερες ότι το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για σωστή διατροφή; Τόσο για την υγεία, όσο και για την σιλουέτα σου…

“Η διαδικασία παρασκευής – ψησίματος, ενός τροφίμου είναι ένας καθοριστικός παράγοντας ως προς την προάσπιση της υγείας μας και την ορθή απόδοση των χρήσιμων συστατικών του τροφίμου, όπου εξασφαλίζεται η ορθή θρέψη του οργανισμού μας” επισημαίνει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς

Τι κερδίζεις από τη… σχάρα!

Οι διαιτολόγοι συστήνουν τον συγκεκριμένο τρόπο διατροφής γιατί δεν είναι απλώς πολύ νόστιμα, αλλά και υγιεινά. Ο Νικόλαος Κριαράς εξηγεί για τα ωφέλη του ψησίματος στα κάρβουνα:

– Υπέροχη γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ψήνει πιο ελκυστικά τα τρόφιμα, προσφέροντας τους ιδιαίτερη γεύση, που με τη προσθήκη διαφόρων καρυκευμάτων το τρόφιμο αποκτά σημαντικά οφέλη.

– Το λίπος μειώνεται δραματικά, το ίδιο και οι θερμίδες! Με το ψήσιμο στα κάρβουνα, χάνεται το περισσότερο λίπος µε αποτέλεσµα να µειώνονται οι θερµίδες κατά 25%!

– Κάνει φυσικά το μαγείρεμα πολύ πιο εύκολο και διασκεδαστικό. Με την κατάλληλη δηλαδή προετοιμασία στα κάρβουνα, θα έχεις το φαγητό σου έτοιμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

– Το συστατικό της ισορροπημένης διατροφής. Ψητό κρέας και λαχανικά είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να είσαι σίγουρη πως η διατροφή σου είναι ισορροπημένη και σωστή.

TΟ ΣΩΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ

Όπως καταλαβαίνεις η Τσικνοπέμπτη είναι μόνο η αφορμή για να απολαύσεις ψητές λιχουδιές! “Όμως, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαδικασία του ψησίματος στα κάρβουνα” επισημαίνει ο διαιτολόγος. 

– Διατήρησε τη σωστή απόσταση μεταξύ φωτιάς και κρέατος. Ποτέ δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά στα κάρβουνα… Αν δεν τηρείται η σωστή τιμή απόστασης μεταξύ τροφίμου και φωτιάς, τότε το τρόφιμο καίγεται πιο γρήγορα, αλλοιώνεται πιο γρήγορα και ενδεχομένως αναπτύσσει διάφορες καρκινογόνες ουσίες.

– Φρόντισε η φωτιά σου να έχει “χωνέψει” καλά πριν ξεκινήσεις το ψήσιμο. Όταν τα κάρβουνα καούν καλά δεν αναδύουν ουσίες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό σου.

– Ρίξε μπόλικο λεμόνι στα κρέατα αφού ψηθούν. Δεν είναι μόνο η γεύση του, αλλά και οι αντισηπτικές του ιδιότητες που θα καταστρέψουν τυχόν μικροοργανισμούς.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Θα ανάψεις που θα ανάψεις φωτιά, δεν προγραμματίζεις να ετοιμάσεις ολόκληρο το μενού στα κάρβουνα; Είναι ένας έξυπνος τρόπος να είσαι πάντα μαζί με την παρέα και να μην “τρως” την ώρα σου στην κουζίνα, όσο η παρέα σου διασκεδάζει. Άλλωστε ορεκτικό, κυρίως πιάτο και σαλάτες αναδεικνύουν τη γεύση τους στο έπακρο αν περάσουν από τα κάρβουνα.

Barbecue Tip: Υπολόγισε πως θα χρειαστείς 1 κιλό κάρβουνα για κάθε 1 κιλό κρέατος. Φρόντισε όπως είπαμε να κάτσει η φωτιά και να “χωνέψουν” καλά τα κάρβουνα. Αν από το λίπος φουντώσει και πάλι η φωτιά, λίγο ξίδι θα σε βοηθήσει να τη σβήσει.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ TLIFE ΚΑΙ ΔΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΝΑ, ΕΝΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε