Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα Αναλυτικά

Βρείτε εύκολα θέση parking, με την βοήθεια της Google!

Βρείτε εύκολα θέση parking, με την βοήθεια της Google!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.07.2010 | 20:18
Πρώτη δημοσίευση: 12.07.2010 | 20:18

Η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή για Android κινητά, η οποία βρίσκει στους χρήστες της χώρους στάθμευσης!

Η νέα υπηρεσία της Google, ονομάζεται Open Spot και στην ουσία επιτρέπει στους χρήστες της να σημειώνουν και να δημοσιοποιούν την θέση που μόλις ξεπάρκαραν το αμάξι τους, επιτρέποντας έτσι σε άλλους οδηγούς που ψάχνουν να παρκάρουν τ' αμάξι τους να τη βρίσκουν.

Ο χρήστης μόλις μπει στο Open Spot μπορεί να δει όλες τις ελεύθερες θέσεις σε ακτίνα 1.5 χιλιομέτρου από την θέση που βρίσκεται.

Σύμφωνα με τo Open Spot οι διαβαθμίσεις προβολής ελεύθερων θέσεων στάθμευσης χωρίζονται χρωματικά ανάλογα με το χρόνο που είναι ελεύθερες.
Έτσι με κόκκινο χρώμα είναι οι θέσεις έχουν ανοίξει μόλις τώρα, με πορτοκαλί όσες είναι ελεύθερες περισσότερα από 5 λεπτά και με κίτρινο όσες είναι ελεύθερες περισσότερα από 10 λεπτά.

Μετά από 20 λεπτά η ανάρτηση της θέσης αφαιρείται αυτόματα, αφού στις πόλεις και ειδικά στο κέντρο σίγουρα δεν πρόκειται να μείνει άδεια η θέση τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που και η Google παραδέχεται.

Η Google έχει προβλέψει ακόμα και για τους επιτήδειους (griefers) που θα θελήσουν να βάζουν ψεύτικές θέσεις στάθμευσης με διάφορους μηχανισμούς ελέγχου τέτοιας συμπεριφοράς, ώστε να διατηρήσει την υπηρεσία αποτελεσματική.Τέλος υπάρχει και η επιβράβευση σε όσους χρήστες συνεισφέρουν στο Open Spot δίνοντάς τους Karma points.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Χίος: Σταμάτησε ο αποκλεισμός του hot spot - Η συνάντηση που ηρέμησε τα πνεύματα! Χίος: Σταμάτησε ο αποκλεισμός του hot spot - Η συνάντηση που ηρέμησε τα πνεύματα!
  2. Βόρειο Αιγαίο: Μηδενικές οι ροές προσφύγων και μεταναστών - Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία... Βόρειο Αιγαίο: Μηδενικές οι ροές προσφύγων και μεταναστών - Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία...
  3. Χίος: Απέκλεισαν τις εισόδους του hot spot - Στα κάγκελα πρόσφυγες και μετανάστες! Χίος: Απέκλεισαν τις εισόδους του hot spot - Στα κάγκελα πρόσφυγες και μετανάστες!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook