Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Χ.Αλεξιου: Όταν μου ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν δρόμο το όνομά μου

Στις ρίζες της επέστρεψε για λίγο η καταξιωμένη καλλιτέχνης όταν παρευρέθηκε στην τελετή μετονομασίας ενός δρόμου στα παράλια της Σμύρνης με το δικό της όνομα.

Η ανακοίνωση ότι ένας δρόμος θα φέρει το όνομά της έγινε στην ίδια πριν από δύο μήνες. Με μεγάλη έκπληξη άκουσε η Χάρης Αλεξίου ότι θα γίνει και οδός κι ένιωσε μεγάλη τιμή. “Δεν περίμενα ποτέ ότι θα το ζήσω αυτό. Συνήθως πεθαίνουν οι άνθρωποι και μετά τους κάνουν δρόμους. Το τραγούδι όμως που πήρα από αυτούς τους ανθρώπους και το ταξίδεψα σε όλο τον κόσμο, αυτό το τραγούδι με ξανάφερε στον τόπο των δικών μου ανθρώπων”, δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα Νέα.
 

“Ο γιος μου βέβαια δεν συμφωνούσε καθόλου που είχα φίλους στην Τουρκία. Κάθε φορά μου έλεγε: “Δεν ντρέπεσαι που σηκώνεσαι και πας στην Τουρκία;” Τώρα όμως ήρθε μαζί μου και πέρασε καλά”, δηλώνει η μεγάλη ερμηνεύτρια για την αντιμετώπιση του γιού της. 

Η Χαρούλα Αλεξίου αναφέρεται επίσης, στον ξεριζωμό των Ελλήνων μετά την καταστροφή της Μικράς Ασίας αλλά και στους προγόνους της που κατάγονται από εκεί: “Η γιαγιά μου ήταν εμπόρισσα. Από αυτές που βάζανε τον μπόγο στον ώμο και έβγαιναν και πουλούσαν προικιά. Δεν ήταν η γιαγιά που έλεγε παραμυθάκια. Τη γιαγιά μου την Κατίνα την έβαλαν υπηρέτρια, όπως και άλλα παιδιά. Έπαιρναν τον Ηλεκτρικό απ’ τα Ταμπούρια και έφταναν στην Κηφισιά”

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε