Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Χαλβάς, ταχίνι και σησαμέλαιο. Προϊόντα με βάση το σησάμι που αγαπούν την υγεία και την ομορφιά…

Απόλαυσέ τα στο πρωινό, δοκίμασέ τα στο γραφείο ως σνακ, βάλε τα στην τσάντα του γυμναστηρίου για ένα γευστικό διάλειμμα και… θωράκισε την υγεία σου σε πολλαπλά επίπεδα.

Είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδοσιακά προϊόντα της Ελλάδας και εκτός από την ιδιαίτερη γεύση τους, έρευνες τα κατατάσουν στις πιο υγιεινές επιλογές για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου. Μακεδονικός Χαλβάς, Μακεδονικό Ταχίνι, Παστέλι και Παρθένο Σησαμέλαιο, όλα παράγωγα του σησαμιού  Απόλαυσέ τα στο πρωινό, δοκίμασέ τα στο γραφείο ως σνακ, βάλε τα στην τσάντα του γυμναστηρίου για ένα γευστικό διάλειμμα και… θωράκισε την υγεία σου σε πολλαπλά επίπεδα.

ΣΟΥΣΑΜΙ ΤΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ

Την υψηλή διατροφική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες του σησαμιού για την υγεία αποδεικνύουν επιστημονικές μελέτες, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ένταξης τροφών, με βάση το σησάμι, στην καθημερινή μας διατροφή.

– Μειώνει τη χοληστερίνη: Σημαντική είναι η συμβολή του σησαμιού στην ρύθμιση της χοληστερόλης, που σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολισμό του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ το σησαμέλαιο συνδράμει ουσιαστικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

– Αγαπά την καρδιά σου: Σύμφωνα με μελέτες, οι σπόροι σησαμιού, χάρη στην σύσταση τους, συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών ασθενειών, ενώ παράλληλα, διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε