Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Χαμένοι στη μετάφραση! Γιατί άντρες και γυναίκες είναι δύσκολο να επικοινωνήσουν;

Χαμένοι στη μετάφραση! Γιατί άντρες και γυναίκες είναι δύσκολο να επικοινωνήσουν;

Άντρες και γυναίκες ανά την υφήλιο, παλεύουν καθημερινά να έρθουν σε συνεννόηση. Και όχι! Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο… Αλλιώς επικοινωνεί ένας άντρας και αλλιώς μια γυναίκα. Και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα!

Έχεις παρατηρήσει πόσο σε εκνευρίζει που σπάνια θα προσέξω το νέο σου φόρεμα; Θέλεις να καταλάβεις γιατί τσαντίζομαι όταν μου κάνεις δέκα ερωτήσεις πριν καταλήξεις σε αυτό που θέλεις να ζητήσεις; Ξέρεις τι είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια γυναικεία και μια αντρική φιλία; Η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις είναι μία! Η επικοινωνία αγαπητή! Άντρες και γυναίκες ανά την υφήλιο, παλεύουν καθημερινά να έρθουν σε συνεννόηση. Και όχι! Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο…

Δεκάδες έρευνες, επιστημονικές μελέτες και ψυχολογικοί χάρτες της ανθρώπινης συμπεριφοράς οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Αλλιώς επικοινωνεί ένας άντρας και αλλιώς μια γυναίκα. Και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα -αλλά και η μαγεία, αν θέλεις τη γνώμη μου! 

Για κοίτα με στα μάτια λοιπόν… 

Θα το πίστευες ποτέ πως ο τρόπος που κάθεσαι σε ένα τραπέζι, σε σχέση πάντα με τους συνομιλητές σου δίνει διαφορετικά μηνύματα σε άντρες και γυναίκες; Κι όμως. Φαντάσου την εικόνα: Μια παρέα γυναικών βρίσκονται σε μια καφετέρια και συζητούν. Τα σώματα όλων είναι ευθυγραμμισμένα το ένα απέναντι στο άλλο, ενώ πάντα η συζήτηση γίνεται ενώπιος ενωπίω, και με το βλέμμα σταθερό στο βλέμμα του συνομιλητή. Άλλαξε το σκηνικό και στη θέση των γυναικών βάλε μια αντροπαρέα. Καθισμένοι ακανόνιστα και πάντα υπο γωνία ο ένας με τον άλλο, συνομιλούν χαζεύοντας στο χώρο και ρίχνοντας ματιές ο ένας στον άλλο ανά διαστήματα.

Κάθε φορά λοιπόν που εγώ αποσπώ το βλέμμα από πάνω σου και σου μιλάω κοιτάζοντας το υπερπέραν, εσύ θυμώνεις. Προβληματίζεσαι και υποθέτεις πως δεν ενδιαφέρομαι αρκετά. Συχνά σε ενοχλεί ακόμη και ο τρόπος που κάθεται ένας άντρας στο τραπέζι γιατί δείχνει αραχτός, αδιάφορος! Και εκεί ξεκινούν οι παρεξηγήσεις, τα δράματα, οι εξηγήσεις, τα νεύρα…

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο του Λευτέρη Σαββίδη στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε