Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Χριστουγεννιάτικες διακοπές χωρίς διάβασμα δεν γίνονται! Οι προτάσεις και τα δώρα του TLIFE!

Χριστουγεννιάτικες διακοπές χωρίς διάβασμα δεν γίνονται! Οι προτάσεις και τα δώρα του TLIFE!

Διάβασε όλες τις προτάσεις μας και μπες στην κλήρωση για κάποια από τα βιβλία!

Επιτέλους διακοπές! Εντάξει για κάποιους από εμάς αλλά σίγουρα όλο και κάποιες μέρες θα ξεκλέψουμε όλοι μας και με την ευκαιρία θα χαλαρώσουμε και θα κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας. Μέσα σε αυτά είναι και το διάβασμα…  Το TLIFE μάζεψε τις καλύτερες προτάσεις και μάλιστα κάποιες από αυτές θα σας τις κάνουμε δώρο!

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου και μπες στην κλήρωση για τρία αντίτυπα του βιβλίου “Ο τροχός της μοίρας” και της “Αιώνιας Προσδοκίας” και για τα δύο αντίτυπα του βιβλίου “Ένας ξαφνικός θάνατος”.

Αυτά είναι τα δώρα για την Πρωτοχρονιά! Με το τέλος των γιορτών θα ανακοινωθούν και οι νικητές των Χριστουγέννων!

Oι προτάσεις του από τις εκδόσεις “Λιβάνη”

“Το φως των πλάνων αστεριών” , Μανδάλη Μαίρη
Άνθρωποι πολλοί, τούτο το ζεστό Απρίλη, θα κουβαλήσουν τη δική τους ιστορία στο σπίτι της θάλασσας, στην καρδιά τους, στο μυαλό τους, στην ψυχή τους, στο κάθε σημάδι του κορμιού τους, μια θύμηση, μια αλήθεια ζωής, μια ντροπή, μια κατηγόρια, μια αγάπη κι ένα μωρό. Είναι άνθρωποι παλιοί κι αγαπημένοι, άλλοι καινούριοι και ξαφνικοί. Άνθρωποι-ευχές, άνθρωποι-χρωστούμενοι, κι ανάμεσά τους, πέρα και πάνω από τις αναμνήσεις, άνθρωποι-σημάδια.

Αν η Ελένα ζούσε σε τούτο τον κόσμο της ύλης, θα ένιωθε λίγη μοναξιά. Ίδια μ’ αυτή που νιώθεις όταν μια παράσταση βαδίζει στο τέλος της κι εσύ αγωνιάς για την αποδοχή ή την απόρριψη. Μα ένα νανούρισμα θα αντηχήσει ολούθε στο νησί και για πρώτη φορά θα ακουστεί. Κι όταν το φως της μέρας θα νικήσει εκείνο των πλάνων αστεριών, μια αύρα θα φέρει το άρωμά της κι η Ελένα θα νιώσει ευτυχισμένη κι ας μη ζει πια σε τούτο τον κόσμο της ύλης.

Για τις τρεις γυναίκες το «κουτί της ευτυχίας» φέρει ένα μυστικό, μια πλάνη και μια ευχή. Για την Ερσαλία μια εμμονή που της κατέστρεψε τη ζωή και μια απάτη που εύκολα συγχωρέθηκε, μα μόνο από έναν άνθρωπο, όχι από τη μοίρα. Για την Αμαλία τους χτύπους μιας καρδιάς μέσα της που απεγνωσμένα προσπάθησε να την κάνει να σιγήσει, μέχρι τη στιγμή που την άκουσε να νανουρίζεται. Για την Τζούλια την τελευταία ευκαιρία μιας ευτυχίας τιμωρημένης για μια καρδιά που χτύπησε και σιώπησε. Την τελευταία ευκαιρία μιας αγάπης που πάντα θα βρίσκει «…στο χείλος του κόσμου, δώθε απ’ το όνειρο και κείθε απ’ τη γη!».

“Ο τροχός της μοίρας” , Καλαϊτζόγλου Λούλα
Η Αιμιλία, ένα κορίτσι μεγαλωμένο σε μικροαστική οικογένεια, έχει όνειρα να σπουδάσει και να ζήσει ανέμελη φοιτητική ζωή, κάνοντας παράλληλα πολλά ταξίδια. Οι γονείς της όμως έχουν άλλα σχέδια για εκείνη. Πέφτει στην καλοστημένη παγίδα τους και αρραβωνιάζεται τον άντρα που έχουν επιλέξει γι’ αυτή. Στη διάρκεια ενός ταξιδιού για να συναντήσει τον αρραβωνιαστικό της, ερωτεύεται κεραυνοβόλα κάποιον άλλο. Ο έρωτας αυτός τη σημαδεύει. Το νεαρό της ηλικίας της δεν της επιτρέπει να πάρει μόνη της αποφάσεις. Την οδηγούν παρά τη θέλησή της στο γάμο, γεγονός που τη φέρνει αντιμέτωπη με πολύ δύσκολες καταστάσεις. Μέσα της κρύβει ένα μεγάλο μυστικό που τη βασανίζει, αλλά ταυτόχρονα της δίνει χαρά και δύναμη. Μετά από είκοσι χρόνια και κάτω από περίεργες συνθήκες συναντάει ξανά τον έρωτα της ζωής της. Θα τα καταφέρει να γίνει ευτυχισμένη;… Η αγάπη είναι αίσθηση, είναι ζωή, κινείται ανάµεσά µας. Μας αγγίζει και, όταν τη νιώθουµε, πληµµυρίζει την ψυχή µας µε φως. Είναι νότες που έγιναν τραγούδια και γλύκαναν τα χείλη. Μάτια που δάκρυσαν και έκαναν τη θλίψη χαρά. Σαν τι παράξενο πρόσωπο, άραγε, να έχει; Δεν µπορώ να το φανταστώ! Τώρα έµαθα πως η ευτυχία δεν υπάρχει πουθενά. Τα παλάτια που υπάρχουν στη φαντασία µας, από λαµπερό κρύσταλλο, γκρεµίζονται στο πρώτο φύσηµα της αλήθειας. Όµως η ανθρώπινη λαχτάρα για την ευτυχία θα υπάρχει αιώνια στην καρδιά µας.

“Η αβησσυνιακή απόδειξη” , Γουάιτ Τζένι
Κωνσταντινούπολη, Μάιος 1453. Καθώς εφτά χιλιάδες πάνοπλοι άντρες ετοιμάζονται να υπερασπιστούν το Βυζάντιο ενάντια στους εισβολείς, ο Ισαάκ Μετοχίτης και η οικογένειά του αναλαμβάνουν τη διάσωση μιας μυστηριώδους ασημένιας λάρνακας.

Τετρακόσια χρόνια αργότερα, στην οθωμανική Κωνσταντινούπολη, ο δικαστής Καμίλ πασάς βρίσκεται αντιμέτωπος με κλοπές αρχαιοτήτων από τεμένη και εκκλησίες, οι οποίες πολύ σύντομα κάνουν την εμφάνισή τους στις αγορές της Δύσης. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι αλληλοκατηγορούνται για τις ιερόσυλες κλοπές και η πόλη βρίσκεται στο χείλος αιματηρών ταραχών. Στο εκρηκτικό σκηνικό έρχεται να προστεθεί μια σειρά δολοφονιών, τα θύματα των οποίων φέρουν την ίδια πάντα σφραγίδα. Οι πηγές του οδηγούν τον Καμίλ σε μια μυστική σέκτα αποτελούμενη από απογόνους Αβησσυνών σκλάβων οι οποίοι ζουν στα έγκατα της Κωνσταντινούπολης.

Η ανακάλυψη του αρχαίου κειμηλίου εκεί και η μετέπειτα κλοπή του δίνουν το σημείο εκκίνησης ενός ξέφρενου αγώνα δρόμου ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ορκιστεί να το προστατεύουν και σε εκείνους που δε θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο εκρηκτικό μυστικό που θα μπορούσε να αλλάξει το ρου της ιστορίας.

“Η αιώνια νύχτα”, Ντελ Τόρο Γκιγιέρμο&Χόγκαν Τσακ
Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ο βαμπιρικός ιός εξαπολύθηκε και ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται τώρα στο χείλος του αφανισμού. Υπάρχει μόνο νύχτα, αφού ο πυρηνικός χειμώνας έχει καταπιεί τον κόσμο και το ηλιόφως φιλτράρεται μέσα από τη δηλητηριώδη ατμόσφαιρα, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για τη βασιλεία των βαμπίρ.

Το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια μιας ετερόκλητης ομάδας μαχητών για την ελευθερία. Τώρα, στην πιο κρίσιμη στιγμή, υπάρχουν ενδείξεις για έναν προδότη ανάμεσά τους… Κι ενώ ένας μόνο θνητός κρατά στα χέρια του το κλειδί για τον αφανισμό του Αφέντη, το ερώτημα παραμένει μετέωρο: είναι άξιος να σηκώσει το βάρος της ανθρώπινης μοίρας;

Και ποιος είναι αυτός που θα προβεί στην έσχατη θυσία, προσφέροντας στους υπόλοιπους την ελπίδα σωτηρίας; Ένα συγκλονιστικό θρίλερ που εξελίσσεται με τον καταιγιστικό ρυθμό αστυνομικού μυθιστορήματος και απογειώνεται με συναρπαστική κινηματογραφική φαντασία και απρόβλεπτες ανατροπές

“Everneath – Αιώνια προσδοκία” | Μπρόντι Άστον

Την περασμένη άνοιξη η Νίκι Μπέκετ εξαφανίστηκε. Την άρπαξε το Έβερνιθ, η Κάτω Γη… Τώρα έχει επιστρέψει στην παλιά της ζωή, την οικογένεια και το φίλο της, πριν εξοριστεί ξανά στο Έβερνιθ… αυτή τη φορά για πάντα. Έχει έξι μήνες πριν γυρίσει, έξι μήνες για αποχαιρετισμούς για τους οποίους δε βρίσκει λόγια, έξι μήνες για να βρει τη σωτηρία – αν υπάρχει. Η Νίκι λαχταρά να περάσει τους πολύτιμους αυτούς μήνες ξεχνώντας την Κάτω Γη και προσπαθώντας να επανασυνδεθεί με το φίλο της Τζακ, τον άνθρωπο που αγαπά πάνω απ’ όλους και όλα. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα: ο Κόουλ, ο πανταχού παρών αθάνατος που την παρέσυρε αρχικά στην Κάτω Γη, την έχει ακολουθήσει. Θέλει να πάρει το θρόνο και είναι πεπεισμένος ότι η Νίκι είναι το κλειδί για να τα καταφέρει. Όσο ο χρόνος της Νίκι στην Επιφάνεια λιγοστεύει και οι σχέσεις της αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχό της, θα αναγκαστεί να πάρει τη δυσκολότερη απόφαση της ζωής της: πρέπει να βρει τρόπο να ξεγελάσει τη μοίρα και να μείνει στη γη μαζί με τον Τζακ ή να επιστρέψει στο Έβερνιθ και να γίνει η βασίλισσα του Κόουλ; Μια απόδραση από την αιωνιότητα για την αλήθεια μιας στιγμής.

Αξίζει να τα θυσιάσεις όλα για την αιωνιότητα; Εγώ το έκανα. Η αιωνιότητα όμως είναι ατέλειωτη. Όταν ήμουν στο Έβερνιθ σκεφτόμουν τον Τζακ κάθε μέρα. Κάθε λεπτό. Ακόμα κι όταν πια ξέχασα το όνομά του, η εικόνα του ήταν μέσα μου. Με λένε Νίκι. Έξι μήνες πριν, κατέβηκα στην Κάτω Γη. Για να είμαι με τον Κόουλ. Αλλά δεν μπορούσα να βγάλω τον Τζακ από τη σκέψη μου. Κι έτσι επέστρεψα…

Περισσότερες προτάσεις και δώρα στο TLIFEmodule

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε