Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Υπάρχουν τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο; Αμέ! Μάθε ποιες και βάλτες στο πρόγραμμα…

Υπάρχουν τροφές που σε προστατεύουν από τον ήλιο; Αμέ! Μάθε ποιες και βάλτες στο πρόγραμμα…

Το ήξερες πως υπάρχουν τροφές που μπορούν να προσθέσουν ένα ακόμη όπλο στην προστασία σου από τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας; Τις συγκεντρώσαμε όλες και σου τις παρουσιάζουμε…

Ποιος δεν θέλει να κάνει ηλιοθεραπεία; Οι περισσότερες ονειρεύονται μπρονζέ χρώμα το καλοκαίρι… αυτό δεν σημαίνει πως μπορείς να εκθέτεις το δέρμα σου ανεξέλεγκτα στον ήλιο. Το ήξερες πως υπάρχουν τροφές που μπορούν να προσθέσουν ένα ακόμη όπλο στην προστασία σου από τις αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας; Τις συγκεντρώσαμε όλες και σου τις παρουσιάζουμε…

“Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι υπεύθυνες κυρίως για εγκαύματα, πρόωρη γήρανση του δέρματος και καρκίνο του δέρματος. Και ενώ όλοι αναζητούν εκείνες τις αντηλιακές κρέμες με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας από τον ήλιο, οι επιστήμονες αναφέρουν, πως υπάρχουν και διάφορες τροφές που χάρη στα συστατικά τους προστατεύουν το δέρμα από τον ήλιο” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ασπασία Καλαμάρη που μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες…

Όταν τα τρόφιμα παρέχουν αντηλιακή προστασία

Οι μελέτες δείχνουν προς όλα εκείνα τα τρόφιμα που βρίσκεις σε αφθονία το καλοκαιράκι! Φρούτα, λαχανικά, ψάρια και άλλα τρόφιμα φαίνεται να έχουν φωτο-προστατευτική δράση και να αυξάνουν την αντοχή του δέρματος στις βλαβερές επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας. Είναι τροφές που περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες καροτενοειδή (κυρίως λυκοπένιο, β-καροτένιο και λουτεΐνη), ω-λιπαρά οξέα, βιταμίνες C & E και άλλα αντιοξειδωτικά.

COCKTAIL ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΗ

Κάτι ήξερε η μαμά που σου έλεγε να παίρνεις τις βιταμίνες σου! Από τα πορτοκάλια, από το λαδάκι… Δηλαδή μπόλικη βιταμίνη C και Ε, οι οποίες αν συνδυαστούν προστατεύουν το δέρμα και καταστέλλουν την δημιουργία εγκαύματος!

Φυσικά και το καροτάκι, όπως και όλες εκείνες οι τροφές που περιέχουν καροτενοειδή, αυξάνουν το ποσό της ηλιακής ακτινοβολίας που απαιτείται για να προκαλέσει ερύθημα! Τι σημαίνει αυτό; Μα φυσικά πως η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε καροτενοειδή μπορεί να προστατέψει μερικώς το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Παρόμοια αποτελέσματα υπήρξαν και με το συνδυασμό καροτενοειδών με βιταμίνη Ε.

Η ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δεν αποτελεί θαύμα, αλλά ούτε και έκπληξη! Για μια ακόμη φορά τα αντιοξειδωτικά αποδεικνύουν πόσο καλό μπορεί να προσφέρει μια διατροφή πλούσια σε αυτά στο σώμα σου!

– Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν από το “κάψιμο”!  Οι έρευνες έδειξαν πως παρείχαν προστασία ενάντια στο ερύθημα και ήταν αποτελεσματικά στο να μειώνουν την ευαισθησία του δέρματος στην υπεριώδη ακτινοβολία. 

– Ο συνδυασμός Ω3 καλών λιπαρών με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά προστατεύουν και από τον καρκίνο του δέρματος. Με λίγα λόγια η κλασική Μεσογειακή διατροφή, μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά προς την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

– Προστασία και ανάπλαση των ιστών: Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου καταστρέφουν ιστούς του δέρματος και αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο όχι μόνο τα ίδια τα κύτταρα αλλά και την ικανότητά τους να επιδιορθώνουν οποιαδήποτε «ζημιά» υφίστανται. Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ω- λιπαρά οξέα μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά ως προς την οξείδωση που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο.

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε