Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Zeitgeist:Η ταινία-ντοκυμαντέρ που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε!

Zeitgeist:Η ταινία-ντοκυμαντέρ που θα σας κάνει να αναθεωρήσετε!

Πρόκειται για συνωμοσιολογία ή για συνταρακτικές αποκαλύψεις; Δείτε τον κόσμο με άλλο μάτι!

Το Zeitgeist είναι μία ταινία για θεωρίες συνωμοσίας, μία πομπώδης ανάλυση για το πως μικρές ομάδες ανθρώπων προσπαθούν παρασκηνιακά να ελέγξουν τις μάζες…

Ίσως όλα αυτά σας μπερδεύουν αλλά τα πράγματα είναι απλά… Φωνάζετε τους φίλους σας, κατεβάζετε τις δύο ταινίες που έχουν βγει ως τώρα από το www.zeitgeistmovie.com δωρεάν, αρχίζετε θέλετε- δεν θέλετε να προβληματίζεστε και αναμένετε για την τρίτη…
 
Τα ζητήματα της πρώτης ταινίας είναι τρία: 1) Θρησκεία: Η Μεγαλύτερη Απάτη Όλων των Εποχών, 2) Η Αμερικανική Κυβέρνηση Υπεύθυνη για την 11η Σεπτεμβρίου και 3) Χειραγώγηση Πολιτών και Κυβερνήσεων Μέσω του Τραπεζικού Συστήματος.

Ναι,είναι ζητήματα καυτά και δυνατά αλλά το Zeitgeist είναι μία ταινία καλή στο να δημιουργεί ερωτήματα και να μας βάζει σε διαδικασία σκέψης και αμφισβήτησης για το αν τελικά τα πράγματα είναι όπως φαίνονται. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι καλή στο να δίνει απαντήσεις!
 
Ακόμη και ο παραγωγός της ταινίας,  Peter Joseph, έχει δηλώσει:  «Μα δεν επιθυμώ σε καμία περίπτωση όσοι δουν τα ντοκιμαντέρ μου να αποδεχθούν όσα αναφέρονται ως αλήθεια. Ευχή μου είναι να αποτελέσουν έναυσμα για όσους τα δουν ώστε να αναζητήσουν και να βρουν μόνοι τους αυτά που επιθυμούν. Διότι η αλήθεια δεν μπορεί να χωρέσει σε λέξεις, παραμόνο να συνειδητοποιηθεί!»

Τι σημαίνει Zeitgeist; Στη λέξη Zeitgeist ή Geist der Zeit ή Geist der Zeiten το zeit έχει τη σημασία της “χρονικής περιόδου – εποχής” ενώ το geist αυτή του “πνεύματος”.  Ζeitgeist λοιπόν σημαίνει το “πνεύμα της εποχής”!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε