Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

A. Ωνάση: Δεν είναι πια δισεκατομμυριούχος – Πόσο πλούσια είναι η χρυσή κληρονόμος;

A. Ωνάση: Δεν είναι πια δισεκατομμυριούχος – Πόσο πλούσια είναι η χρυσή κληρονόμος;

Πόση είναι η πραγματική περιουσία της, η οποία μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια;

Την ακίνητη περιουσία της φαίνεται πως πουλά με αργά και σταθερά βήματα η Αθηνά Ωνάση. Η χρυσή κληρονόμος που τραβάει πάντα πάνω της όλα τα φωτογραφικά φλας δεν ήταν τελικά ποτέ δισεκατομμυριούχος.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒHmagazino, η Αθηνά κληρονόμησε τη μητέρα της, δηλαδή την περιουσία που της είχε αφήσει η Τίνα Λιβανού, καθώς και το ήμισυ της περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση που της αναλογούσε. Το υπόλοιπο μισό της περιουσίας του Ωνάση ανήκε, όπως είναι γνωστό, στο Ιδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, ενώ τη διαχείριση και των δύο μεριδίων είχαν αναλάβει οι διαχειριστές του Ιδρύματος, σύμφωνα με την αρχική επιθυμία του Ωνάση και τη μετέπειτα της Χριστίνας, η οποία είχε διεκδικήσει την ξεκάθαρη μοιρασιά.

 

Η Χριστίνα, μάλιστα, επειδή δεν εμπιστευόταν τον σύζυγό της Ρουσέλ, ανέθεσε σε πενταμελή επιτροπή τη διαχείριση της περιουσίας της κόρης της, την οποία κατέστησε μοναδική κληρονόμο. Η επιτροπή αποφάσιζε πλειοψηφικά και σε αυτήν ο Ρουσέλ συμμετείχε ως απλό μέλος με μία ψήφο. Ο Ρουσέλ προσέβαλε τη διαθήκη, δεν κατάφερε, όμως, να καρπωθεί την περιουσία της κόρης του. Αρκούνταν να διαχειρίζεται το ποσό για τα προσωπικά έξοδα της κόρης του, περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια σε 11 χρόνια, τα οποία λέγεται ότι διοχέτευε σε αποτυχημένες επενδύσεις.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε