Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Aerobics! Γιατί το τέλειο σώμα έρχεται με ξεσηκωτική μουσική…

Aerobics! Γιατί το τέλειο σώμα έρχεται με ξεσηκωτική μουσική…

Είναι χορός, είναι ο δρόμος για το τέλειο σώμα, είναι διασκέδαση, είναι μουσική. Η αεροβική γυμναστική είναι διαχρονική και δεν σε προδίδει ποτέ…

Μόνη στο σπίτι με αρκετή ενέργεια να διαπερνά τις φλέβες σου. Ό,τι πρέπει για καλή ανεβαστική μουσική. Πατάς το Play και αμέσως ο ανεβαστικός ρυθμός σε κάνει να σηκωθείς από τον καναπέ. Ξεκινάς το χοροπηδητό τόσο, που στο τέλος αισθάνεσαι όλους σου τους μύες να καίνε αλλά και σαν να έχεις βγάλει όλη την πίεση από μέσα σου. Αυτό ειναι το Aerobics. Με τις κατάλληλες κινήσεις αυτή η ενέργεια και η ξεσηκωτική μουσική τονώνουν την καρδιά, γυμνάζουν όλο το σώμα και φτιάχνουν τη διάθεση.

Διαχρονικό σαν το παλιό καλό κρασί
Το Aerobics είναι για την γυμναστική ό,τι η καλή disco μουσική από την εποχή της ντισκομπάλας και της discotheque για την διασκέδαση. Παραμένει αναλοίωτο στο χρόνο και εξακολουθεί να έχει φαντικούς θαυμαστές, αμέτρητους “νοσταλγούς” και νέους που το εξερευνούν σαν να κάνουν μαθήματα ιστορίας επάνω στη γυμναστική και το χορό. Τα στενά κορμάκια, τα ατίθασα – ένεκα της περμανάντ – μαλλιά, οι πολύχρωμες γκέτες είναι πλεόν κλασικές αξίες στο χρηματιστήριο του fitness.

Από που ξεκίνησαν όλα…

Κι όμως το Aerobics δεν ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Εμπνευστής του ήταν ο φυσιοθεραπευτής Dr. Kenneth H. Cooper, ο οποίος το 1968 θέλησε να φτιάξει ένα πρόγραμμα γυμναστικής για να καταπολεμήσει τα καρδιακά επεισόδια. Λίγο αργότερα η αερόβια άσκηση “παντρεύτηκε” με την γυμναστική και η dance aerobics ξεκίνησε. Η απήχηση του στην Αμερική ήταν τόση που από τα 6 εκατομμύρια των φανατικών το 1978, οι Αμερικανοί που έμπαιναν στο ρυθμό του αυξήθηκαν στα 19 εκατομμύρια.

Μάθε περισσότερα και δες Video στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε